1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Öğrencilerden burs isyanı
Öğrencilerden burs isyanı

Öğrencilerden burs isyanı

Atatürk Öğretmen Akademisi (AÖA), Aktivist Düşünce Topluluğu, bugün Milli Eğitim Bakanlığı önünde üç aylık burslarını almadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

A+A-

Atatürk Öğretmen Akademisi (AÖA), Aktivist Düşünce Topluluğu, bugün Milli Eğitim Bakanlığı önünde üç aylık burslarını almadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

Eylemciler, “Burs Sadaka Değil Haktır”, “Yerine getirilmeyen sözler değil hakkımız olan bursu istiyoruz”, “Yasaları çiğnemekten bıkmadınız hakkımızı aramaktan bıkmayacağız”, “Ne bitmez bütçe derdiymiş be gavvolem” yazılı pankartlar taşıdı.

Basın açıklamasını okuyan Hüseyin Toto, üç aydan beri bursların yatmadığını, hükümetin Burs Tüzüğü’ne aykırı hareket ettiğini iddia etti.

Yüksek Öğrenim Dairesi Müdürü Hüseyin Kavaz, Ekim ayı burslarının iki gün içinde yatırılacağını belirtti.

TOTO: “DÜZENLİ ÖDEME YAPILMASINI İSTİYORUZ”

Toto, “Her hükümet döneminde göz ardı edilen, sadakaymış gibi keyfi bir şekilde yatırılmaya çalışılan burslarımız sadaka değil, haktır” dedi.

AÖA öğrencilerinin üç aylık burslarını, yurtdışında okuyan öğrencilerin ise 6 aylık burslarını alamadığını söyleyen Toto, hayatını aldığı bursa göre planlayan öğrencilerin sıkıntı yaşadığını belirtti. Toto, bursların düzenli bir şekilde ödenmesini istediklerini kaydetti.

Toto, bugünkü eylemle hükümeti uyardıklarını, bursların yatırılmaması halinde eylem haklarını kullanmaya devam edeceklerini ifade etti.

Eylemci öğrenciler, “Hükümet kaşınma sabrımızı taşırma”, “Burslar hakkımız söke söke alırız” sloganları attılar.

KAVAZ: “ÖDEMELER YAPILACAK”

Yüksek Öğrenim Dairesi Müdürü Hüseyin Kavaz, eylem yapan öğrencilerin yanına gelerek, bürokratik işlemler tamamlandıkça ödemelerin yapıldığını belirtti.

Bütçeye 1 trilyon TL tutarında aktarma yapıldığını söyleyen Kavaz, iki gün içinde Ekim ayı burslarının yatırılacağını, Kasım ve Aralık ayı bütçelerinin ise Ocak ayında yeni bütçe ile ödeneceğini ifade etti. (tak)

Bu haber toplam 2137 defa okunmuştur