1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Öğrenciler Yeşilırmak'ta fidan dikti
Öğrenciler Yeşilırmakta fidan dikti

Öğrenciler Yeşilırmak'ta fidan dikti

Yeşilırmak’ta yanan orman alanına fidan dikimi yapıldı.

A+A-

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, amaçlarının ormanlık alan oranını yüzde yüz artırarak, mevcut yüzölçümün yüzde 20'sine ulaşmak olduğunu söyledi.
Bakırcı, Ağaç ve Orman Haftası etkinlikleri çerçevesinde Lefke Bölgesinden bazı okulların katılımıyla Yeşilırmak'ta geçtiğimiz yıl yanan orman alanlarında gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğine katıldı.
Bakan Bakırcı, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, içerisinde bulundukları haftanın ana amacının ağaç ve orman için farkındalık yaratabilmek olduğunu belirterek, öğrenciler ile yöre halkının orman ve ağaç varlığına duyarlılığının çok anlamlı olduğunu söyledi.
Bölgede yanan ağaçları tekrar yerine koymak adına çalışma yaptıklarını söyleyen Bakırcı, bunun sadece devlet eliyle değil vatandaşın, sivil toplumun ve işletmelerin de katkısıyla ancak istenilen seviyeye ulaşılabileceğine dikkat çekti.
Her bireyin yılda bir fidan diktiği düşünülürse yılda sadece en az 300 Bin fidan dikilebileceğini söyleyen Bakırcı, her isteyene, gönüllü olana Bakanlığa bağlı Orman Dairesi’nin fidan verebileceğini ifade etti.
Bakırcı, amaçlarının mevcut ormanlık alan oranını yüzde yüz artırarak mevcut yüzölçümün yüzde 20'sine ulaşmak olduğunu söyledi.
Sadece fidan dikmenin yeterli olmadığını, önemli olanın dikilen fidanlara bakmak ve korumak olduğunu belirten Bakırcı, ormanların yanması durumunda amacın da yanmış olacağına dikkat çekti ve vatandaşı orman alanlarını koruma konusunda duyarlı olmaya çağırdı.
Etkinlikte DP/UG Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Hakan Oran, Bakanlık Müdürü Efsun Salel, Özel Kalem Müdürü Mehmet Osmanlılar, Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzoğlu ile katkı koyan okulların öğrencileri de hazır bulundu. TAK

Bu haber toplam 2112 defa okunmuştur