1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Öğrenciler sokağa çıktı
Öğrenciler sokağa çıktı

Öğrenciler sokağa çıktı

Mağusa Anıt Çemberi'nde Salı günü otobüs paralarının ödenmediği gerekçesiyle eylem yapan İskele Bekirpaşa Koleji öğrencileri dün sabah da UBP Genel Sekreteri Sunat Atun’un kızının, İskele Bekirpaşa Koleji’nden Mağusa Koleji’ne geçiş yaptığı gerekçesiyle e

A+A-

Gamze BAYKUR
Mağusa Anıt Çemberi'nde Salı günü otobüs paralarının ödenmediği gerekçesiyle eylem yapan İskele Bekirpaşa Koleji öğrencileri dün sabah da UBP Genel Sekreteri Sunat Atun’un kızının, İskele Bekirpaşa Koleji’nden Mağusa Koleji’ne geçiş yaptığı gerekçesiyle eylem yaptı. Devlet tarafından otobüs paralarının ödenmediği gerekçesiyle geçtiğimiz gün eylem yapan ve Mağusa Koleji’ne geçiş yapabilmek için dilekçede bulunan öğrenciler, dilekçelerinin uygun bulunmaması yüzünden Mağusa Koleji’ne geçiş yapamadı. Ancak Bekirpaşa Koleji’nde eğitim gören UBP Genel Sekreteri Atun’un kızının Mağusa Koleji’ne geçiş yapmasıyla ve eğitimine Mağusa’da devam etmesiyle birlikte veliler ayaklandı.

Biler: “Bizim dilekçelerimiz uygun görülmedi…”
İskele Bekirpaşa Koleji’nde eğitim gören ve eylem yapan öğrencilerin velileri adına açıklamada bulunan Eral Biler, Salı günü Mağusa’da ikamet edip  İskele Bekirpaşa Koleji’ne giden öğrencilerin 1 yıldır yol parasının ödenmemesinden dolayı bir eylem yaptıklarını anımsattı. Biler, eylem yaptıkları sırada çocuklarıyla ayni sınıfta okuyan Sunat Atun’un kızının el altından Mağusa Koleji’ne alındığını ve eğitime başladığını belirterek, şimdi de bu yüzden dolayı eylem yaptıklarını söyledi. Bakanlığa her türlü girişimlerde bulunduklarını ve çocuklarının Mağusa Koleji’ne alınması için dilekçe yaptıklarını belirten Biler, bakanlıktan “dilekçeniz uygun görülmedi” yanıtı aldıklarını ifade etti. 4 gündür çocuklarının okula gitmediğini ve psikolojilerinin bozulduğunu dile getiren Biler, “Biz de son çare olarak bugün eylem yapıyoruz” dedi. “Eğer bu ülkede eğitim siyasetin iki dudağı arasındaysa kimse hakkını aramasın” şeklinde konuşan Biler, tek dertlerinin çocuklarının hak ettiği okula giderek eğitim almaları olduğunu dile getirdi. Yapılan eylemlerin masum eylem olduğunu da söyleyen Biler, eylemlerine cevap almamaları halinde daha sert eylemler yapacaklarını açıkladı.

Bu haber toplam 2072 defa okunmuştur