1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Öğrenciler için sol direksiyon araç getirdiler
Öğrenciler için sol direksiyon araç getirdiler

Öğrenciler için sol direksiyon araç getirdiler

Porshe Technine Eleven Ltd Satış Müdürü Ramazan Kınık, öğrencilere 0 kilometre gümrüksüz sol direksiyon araç getirdiklerini, yapılan işlemlerin yasaya uygun olduğunu söyledi.

A+A-

Ayşe GÜLER

Porshe Technine Eleven Ltd Satış Müdürü Ramazan Kınık, öğrencilere 0 kilometre gümrüksüz sol direksiyon araç getirdiklerini, yapılan işlemlerin yasaya uygun olduğunu söyledi.
Porsche, Mercedes S Class,  Range Rover, Rollys Royse gibi lüks marka araç getirdiklerini ifade eden Kınık, bu araçları yarı fiyatına maliyetlendirme imkanı sunduklarını belirtti.
Şirketin Kuzey Kıbrıs’ta 1 Nisan’da hizmete girdiğini dile getiren Kınık, esas bayisi İngiltere’de bulunan şirket ile ilgili bilgi verdi.
Kınık, Türkiye kanunlarına göre 180 günden fazla ülkede bulunmayan ve yurt dışında 24 aydan fazla ikamet eden Türkiye vatandaşlarının, ülkeye kesin dönüşlerinde beraberlerinde aldıkları araçları gümrükleyerek, kullanabildiklerini dile getirdi.
Kuzey Kıbrıs’ta öğrenci gören Türkiye veya diğer ülke vatandaşları öğrencilerinin ise kendi ülkelerinin gümrük kanunlarına göre ülkelerine ilk 24 ay ikamet sonrası araç götürme hakkına sahip olduklarını
Kınık ayrıca talep gelmesi halinde söz konusu markaların sağ direksiyon araçlarını da getirdiklerini sözlerine ekledi.

“Satış fiyatlarında, ÖTV ve gümrük fiyatı yok”
Satış fiyatlarının ÖTV ve gümrük ücreti içermediğini, bu yüzden düşük olduğunu söyleyen Kınık, araçları satın alan kişilerin en az 6 ay en fazla 3 yıl süreyle araçlarını Kuzey Kıbrıs’ta kullanabileceklerini ifade etti. 
“3 yıl Kuzey Kıbrıs’ta okuyacak öğrencilere, araçlarını burada kullanıp, Türkiye’ye götürüp gümrüklemeleri durumunda araçlarını 3’te 1 fiyatına gümrüklüyorlar. Türkiye’deki gümrük oranlarının belli olduğunu, gerekli bilgileri aldık. İlgili kurumlarla görüştük. Verdiğimiz bilgilerin hepsi kesin bilgilerdir” şeklinde konuştu.

“Her öğrenci araç alamaz”
Araçları satın alacak öğrencilerden bazı belgeler istediklerini belirten Kırık, bu konuda bilgi verdi.
Kırık şöyle konuştu: “Öğrencilerin giriş ve çıkışlarını istiyoruz. Öğrencilerin araçların gümrükleyerek, Türkiye’ye götürmeleri için kesin almaları gerekiyor. Araçlar Türkiye’ye götürüldükten sonra 12 ayın sonunda satılabilir. Her önüne gelene araç vermiyoruz, kriterlerimiz var”

“Araçlara yoğun talep var”
Şu anda araçlara yoğun bir talep olduğunu dile getiren Kırık, bazı öğrencilerin aileleriyle görüştüklerini aktardı.
Kırık, Türkiye’den de araçlara ilgi olduğunu söyleyerek, satın alınacak aracın stokta olması halinde 15 gün içerisinde teslim edilebildiğini, ‘özel yapım’ araç satın alınması halinde ise fabrika ile görüşüp, 3-4 ay gibi üretim tarihi verdiklerini kaydetti.

Bu haber toplam 14460 defa okunmuştur