1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Öğrenciler ‘dünya’yı MÜZAKERE ETTİ
Öğrenciler ‘dünya’yı MÜZAKERE ETTİ

Öğrenciler ‘dünya’yı MÜZAKERE ETTİ

90’ı aşkın öğrenci, 6-7 Mart 2015 tarihlerinde gerçekleşen ve English School of Kyrenia’nın evsahipliği yaptığı Birleşmiş Milletler Modeli Girne (M.U.N – KY) konferansına katıldı

A+A-

Öğrenciler, Birleşmiş Milletler projesinde ‘dünya meseleleri’ni masaya yatırdı, müzakere etti. 90’ı aşkın öğrenci, 6-7 Mart 2015 tarihlerinde gerçekleşen ve English School of Kyrenia’nın evsahipliği yaptığı Birleşmiş Milletler Modeli Girne (M.U.N – KY) konferansına katıldı.

Ebola ya da Orta Doğu’daki kriz gibi, önemli dünya meselelerinin nasıl çözümlenebileceği üzerine fikir üreten öğrenciler, önemli bir deneyim yaşadı.
19 Mayıs Türk Maarif Koleji, TED, Doğa Koleji ve ESK’dan öğrenciler, farklı ülkelerin temsilcileri olma rolünü üstlendi, gerçek bir BM münzarası formatında, derinlemesine bilgi sahibi oldu.

Öğrenciler aynı zamanda dünyanın farklı yerlerinden gelen başka temsilcilerle dostluklar geliştirdi, önemli bir organizasyonun parçası oldu.
Konferans MUN 2015 Takımı’nı oluşturan 8 öğrenci tarafından organize edildi.

Bato Dambiev, Miriam Marancos, Kaan İbrahim, Tolga Atun, Cecilie Neilson, Holly Cartwright, Noah Swanson ve Bilge Nevzat. ESK öğrencileri 4 komitenin ‘Başkanları’ olarak görev alırken, Genel Sekreter görevini Bato Dambiev ve Genel Kurulun Başkanı rolünü Miriam Marancos üstlendi. Tüm idari ekip ve fotoğrafçılar da öğrencilerden oluştu. MUN Takımı ayrıca Turkcell’den ayarladıkları sponsorluk ile kendi internet sitelerini (www.mun-ky.com) açtı.

MUN Direktörleri olarak; 19 Mayıs TMK’dan Filiz Hakseven, Gül Ertuğrul ve Beril Arıpınar, TED Kolej’den Fırat Kandamis ve Hale Silifkeli, Doğa Koleji’nden Turhan Uludağ ve Rüşen Karakaya öğrencileri hazırlayarak, MUN Konferansı süresince ESK’ya destek oldu.

 

Bu haber toplam 2078 defa okunmuştur