1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Öğrenciler 'Demokratik Eğitim' için sokakta
Öğrenciler Demokratik Eğitim için sokakta

Öğrenciler 'Demokratik Eğitim' için sokakta

Lise Öğrencileri Konseyi, “parasız bilimsel, demokratik eğitim hakkı” talebiyle Bülent Ecevit Anadolu Lisesi önünde eylem yaptı.

A+A-

Lise Öğrencileri Konseyi, “parasız bilimsel, demokratik eğitim hakkı” talebiyle Bülent Ecevit Anadolu Lisesi önünde eylem yaptı.

“Öğrenciyiz haklıyız kazanacağız”, “Parasız bilimsel demokratik eğitim”, “Adalet istiyoruz”, “Müşteri değil öğrenciyiz” pankartlarıyla ve “direne direne kazanacağız” sloganları  atarak eylem yapan öğrenciler adına konuşan Ali Evrim Kahraman, eğitim sisteminde bozukluklar olduğunu  ve öğrencilerin haklarının gasp edildiğini söyledi.

Kahraman, adaletsiz uygulama ve eğitim sistemindeki yanlışları protesto etmek için bu eylemi yaptıklarını belirterek Eğitim Bakanlığı’nı eleştirdi.

Parasız eğitim hakkının bilinçli bir şekilde öğrencilerin elinden alınmaya çalışıldığını, bazı kitapların  para ile satıldığını veya satın almak zorunda bırakıldıklarını anlatan Kahraman, parayla satılan eğitim kitaplarını temin edemeyen öğrencilerin de çeşitli zorluklarla karşı karşıya bırakıldıklarını, bazı okullarda öğrencilerin derse alınmadığını iddia etti.

Kahraman, eğitim yılı boyunca kayıt, tadilat, dergi, bilet, üniforma, modül, fotoğraf ve albüm gerekçesiyle okullarda para alındığını  anlattı.

Okullarda birinci dönem sınavlarının yaklaştığını ancak öğretmen ve hademe eksikliklerinin devam ettiğini de ifade eden Kahraman, hükümeti okulların sorunlarını çözmeye, öğrencilerin çağrılarına kulak vermeye çağırdı.

(TAK)

Bu haber toplam 1569 defa okunmuştur