1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Öğrenciler DAÜ’lü olabilmek için ter döktü
Öğrenciler DAÜ’lü olabilmek için ter döktü

Öğrenciler DAÜ’lü olabilmek için ter döktü

DAÜ Giriş ve Burs Sınavı – 2017 sınavına 1294 öğrenci katıldı

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) tarafından KKTC’li öğrenciler ile KKTC lise ve dengi okullarında eğitim görmekte olan TC’li öğrencilere yönelik olarak düzenlenen Giriş ve Burs Sınavı – 2017 gerçekleştirildi. Sınav, 05 Haziran 2017 Pazartesi günü, 10:00 – 12:30 saatleri arasında yapıldı.

DAÜ Rektörlüğü’nden verilen bilgiye göre 1294 öğrencinin katıldığı DAÜ Giriş ve Burs Sınavı – 2017, Mağusa’da DAÜ Kampüsü’nde ve Lefkoşa’da Türk Maarif Koleji’nde olmak üzere iki merkezde yapıldı.

Sınav sonucunda Tıp programı hariç her programa yeterli puan alan birinci adaylar yüzde 100, 2. ve 3. sıralarda yerleşen adaylar yüzde 50, 4. 5. 6. ve 7. sıralarda yerleşen adaylar ise yüzde 25 kesintisiz ve koşulsuz burs hakkına sahip oldular. Ayrıca herhangi bir programa yerleşen lise birincileri de yüzde 50 burslu kayıt yapma hakkını elde ettiler.

Matematik, Fen Bilimleri, Türkçe, Edebiyat ve Sosyal Bilimler testlerinin yanı sıra dil bölümleri için İngilizce Dil Testi ve görsel yetenek isteyen bölümler için ise Görsel Yetenek Testi’nden oluşan sınavda tüm adayların Matematik – Fen (MF), Türkçe – Matematik (TM) ve Türkçe – Sosyal (TS) puanları hesaplandı. Ayrıca, ilgili testleri cevaplandıran adayların İngilizce Dil Puanı (İD), Görsel Yetenek Puanı (GY)  ve Müzik ve Spor Yetenek Sınavları’na katılan adaylar için de Müzik Yetenek (MY) ve Spor Yetenek (SY) puanlarının hesaplandığı belirtildi.

DAÜ’nün KKTC’li ve TC’li öğrencilere yönelik Giriş ve Burs Sınavı – 2017’yi kazanan öğrencilerin bugünden itibaren Eylül ayına kadar DAÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne başvurararak kayıtlarını yaptırabilecekleri açıklandı.

DAÜ Giriş ve Burs Sınavı – 2017 ile ilgili açıklama yapan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, sınavın yoğun bir katılımla gerçekleştiğini ifade ederek, “Doğu Akdeniz Üniversitesi’ni bir gelecek olarak kabul eden sevgili öğrencilerimize teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim” dedi.

Bu haber toplam 1846 defa okunmuştur
Etiketler : , ,