1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Öğrenci yurdundan para çaldı
Öğrenci yurdundan para çaldı

Öğrenci yurdundan para çaldı

Bethel Ihuoma Obieze’nin odasının kapısını hasara uğratmadan açarak içeriye giren ve 400 Stg. ile 160 TL sirkat eden Nijerya uyruklu T.G.M. tutuklandı.

A+A-

 

Gamze BAYKUR

Mağusa’da faaliyet gösteren “La Veranda” isimli öğrenci yurdunda Bethel Ihuoma Obieze’nin odasının kapısını hasara uğratmadan açarak içeriye giren ve 400 Stg. ile 160 TL sirkat eden Nijerya uyruklu T.G.M. tutuklandı. “Geceleyin ev açma” ve “Sirkat” suçlamasıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan ve tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanan zanlı T.G.M. teminat şartlarını yerine getiremeyerek 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

400 Stg. ve 160 TL çaldı…
Meselenin tahkikat memuru Hüseyin Osum, zanlı T.G.M.’nın 4 Mart tarihinde “La Veranda” isimli öğrenci yurdunda Bethel Ihuoma Obieze’nin kalmakta olduğu 208 numaralı odanın kapısını hasara uğratmadan açarak içeriye girdiğini ve içeriden 400 Stg. ile 160 TL para sirkat ettiğini açıkladı. Zanlı aleyhine yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Osum, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminat şartlarını yerine getiremedi…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı T.G.M.’nın kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 10 bin TL nakdi teminat ödemesine ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına emir verdi. Teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı T.G.M, davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Bu haber toplam 1501 defa okunmuştur