1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Ogan: “Başarılı olduk”
 Ogan: “Başarılı olduk”

Ogan: “Başarılı olduk”

G.Birliği teknik direktörü Ahmet Ogan geride bırakılan sezonu değerlendirdi

A+A-

 

Kaya Emiroğlu

Gençler Birliği Teknik Direktörü Ahmet Ogan 2014-15 Futbol sezonunun bir değerlendirmesini yaparak, teknik heyet, takım, yönetim ve camia olarak sezon başından itibaren büyük özveri ve mücadele gösterildiğini ve sonucunda da ligde kalmayı başardıklarını vurguladı.

Ogan: “G.Birliği sezonu başarılı tamamladı”

K-Pet Süper Lig’de altı yıl aradan sonra mücedele eden İskele’nin kırmızı siyahlı ekibi Gençler Birliği, sezon bitiminde Play-out maçları sonunda ligde kalmayı başardı.

Sezona Mustafa Gülcan başkanlığındaki yönetim kurulu ve göreve getirilen Teknik Direktör Ahmet Ogan yönetiminde başlayan Gençler Birliği, ligin ilk devresini iyi bir performans ortaya koyarak ilk sekiz içerisinde yer alarak tamamlamasına karşın ligin ikinci devresinde inişli çıkışlı istikrarsız bir grafik çizerek, on birinci sırada tamamlayabildi. Play-out maçlarında başarılı bir performans ortaya koyarak ligde kalmayı başaran Gençler Birliği takım teknik direktörü Ahmet Ogan sezon değerlendirmesinde, altı yıl aradan sonra süper ligde mücadele etmenin mutluluğunu yaşadıklarını, çok iyi bir başlangıç yaptıklarını ve başarılı bir şekilde ilk devreyi tamamlarken, ligin ikinci devresinde sıkıntılı bir süreç geçirdiklerini belirtti. Başkan, yönetim, futbolcu, teknik kadro ve taraftarlar ile çok büyük özveri ve mücadele gösterildiğine işaret eden Ogan, birçok olumsuzluğa rağmen ligde kalmayı başardıklarını söyledi.

“Yeni takım oluşturuldu”

“1. Lig’de Play-off maçları sonunda altı yıl aradan sonra Süper Lig’e yükselen Gençler Birliği geçmiş sezondan eriyen kadro yapısı içerisine belirlediğimiz transfer raporu doğrultusunda ihtiyaç olan mevkilere yapılan transferleri ile yep yeni bir takım oluşturduk. Transferleri erken zamanda yaparak, sezon başı hazırlık dönemine katılmaları uyum sorununu çok kısa sürede aşması, takım olma yolunda önemli bir adım olurken, genç koşan mücadele eden bir takım oluşmuş oldu. 18 Temmuz 2014 tarihinde yeni sezon çalışmalarına mevcut oyuncular ile birlikte yapılan yerinde transferler ile hız verdik. Birinci hazırlık dönemi çalışmalarımızı salon ve saha çalışmaları olarak yoğun bir şekilde sürdürdük.”

Sezon öncesinde yapılan birinci hazırlık dönemi çalışmaların ardından Alsancak bölgesinde bulunan River Side’da birinci etap kamp çalışmaları yapma imkanı bulduklarını belirten Ahmet Ogan, kampın yeni oluşturulan ve Süper Lig deneyimi az olan oyunculardan kurulu bir takım için birliktelik adına son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, çok yararlı bir kamp yapıldığını söyledi. 

Lig başlangıcı

Birinci hazırlık dönemi programlanan şekilde eksiksiz yapılması sonucunda fiziksel, mental ve psikolojik olarak hazır bir şekilde lige çok iyi bir başlangıç yaparak istedikleri puanları topladıklarına işaret eden Ogan, takımın çok genç deneyimsiz olması Süper Lig tecrübesi az futbolculardan kurulu olması oyun içerisinde zaman zaman basit hatalar yaptıklarını, çok iyi oynadıkları ve çok gol pozisyonuna girmelerine rağmen son vuruşlardaki beceriksizliklerden dolayı beklenmedik puanlar da kaybederek ilk devrenin sonunda konulan totaldaki 20 puanlık hedefin 2 puan gerisinde 18 puanla ilk devreyi ilk sekiz içerisinde tamamladıklarını belirtti. Ogan, devamla şunları söyledi:
“Ligin yeni takımı olmak, sadece futbolcularda değil, başkan, yönetim, teknik kadro ve futbolcular ile birlikte tüm camiada yeni heyecanlar ve umutları da beraberinde getirdi. Bu birliktelik ligin ilk devresine çok olumlu yansırken, saha içinde yaşanan şansız ve geri dönüşümü çok uzun olan sakatlıklar nedeniyle son maçlarda ciddi sıkıntılar yanında kadro zaafiyeti de yaşanmış olduk.”   

Özellikle ligde oynadıkları Doğan Türk Birliği, Çetinkaya maçlarında almış oldukları çok çarpıcı sonuçlarla, tüm dikkatleri üzerlerine çekmeyi de başardıklarını altını çizen Ahmet Ogan, çok üstün oynadıkları Lapta, Serdarlı, Lefke, başa baş mücadele ettikleri Yenicami, Yeni Boğaziçi, Küçük Kaymaklı maçlarından sadece Lapta ve Yeni Boğaziçi maçlarından birer puan alabildiklerini, diğer maçlarda ise kaybedilen puanlar ile devreyi sekizinci sırada Play-out’un dışında tamamladıklarını söyledi. Ogan “Sezon öncesi düşüncemiz de buydu ve bunu sezon sonuna taşımak hedefindeydik” dedi.

Devre arası kampı
Devre arasında yine Girne’de Pia Bella’da kampa yapan G. Birliği futbol takımı iyi bir kamp dönemi geçirmesi yanında ilk devrede yaşanılan sakatlıklarda dolayı kadroda yaşanan sıkıntıları yapılan yeni transferler ile kadro yapısı güçlenme aşamasına getirdi. Ogan “Ancak ilk devredeki transferlerin takıma koymuş oldukları çok ciddi katkıların, ikinci devrede yaptığımız transferlerden bazı futbolcularımızdan beklediğimiz verimi alamadığımızı da belirtmek isterim” dedi.

İkinci devre

Özellikle kampın son derece faydalı geçtiğine dikkat çeken Ahmet Ogan, “İçte yaratılan sıkıntılar sonucunda lig yarışında zaman zaman ciddi sıkıntılar ile karşı karşıya kalmamıza rağmen toplarlanma sürecini iyi değerlendirerek ligin sonunda futbolcularımızın gösterdiği direnç ve mücadeleyle çok net ortaya çıktı. İkinci devrede üst üste birebir rakiplerimizi yenerek başladığımız ligde her şey yolunda giderken takım içinde yaratılan sıkıntılar lig yarışında ciddi sıkıntı oluşturdu. Zirve mücadelesi veren takımlara üst üste kaybetmemiz ligin sonuna doğru ciddi sıkıntılar oluşturdu. Son haftalarda aldığımız 7 puana, ligde iddiası olmayan Küçük Kaymaklı ve Mormenekşe maçlarından sadece bir puan almamız sonucu ligi onbirinci sırada tamamlayarak Play-out’a kaldık. Play-out’a çok iyi motive olarak, üstün performans göstererek dez avantajı olmamıza rağmen ilk maçı kazanarak ligde kalmayı garantiledik. Geçtiğimiz sezon şampiyon Gönyeli ile ikinci Lapta’nın direk olarak çıktığı Süper Lig’de 6 puan topladığı ortamda lig ve Play-out maçları ile birlikte 39 puan topladığımızı Süper Lig’de çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sezon başında ilk sekiz olarak koyduğumuz hedefe, Play-out’da olsa dahi başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

“Büyük özveri ve mücadele gösterildi”

“Genel olarak uzun bir aradan sonra mücadele ettğimiz Süper Lig’e iyi başlayan, ligde var olma isteği ve arzusu yüksek olduğu süreçte kulübün başkanı, yöneticisi, teknik kadro ve futbolcuları yılmadan her türlü özveriyi göstererek özelde İskele, genelde beldenin Süper Lig’de tek takım olan Gençler Birliği’ni ligde tutma başarısı göstererek, bu sezon adına başarılı bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum. Özellikle Süper Lig’de mücadele etmemiz camia bütünlüğünde olumlu yansıdığını, taraftar kitlesinde yaşanan artış, iç ve dış sahada gerekli desteği vererek bir bütünlük içerisinde camiamıza yakışır şekilde sezonu tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Taraftarlarımıza ayrıca teşekkür ederim. Sezon başından beridir şahsıma teknik kadroda yardımcı antrenörüm Hasan Tamel’e, kaleci antrenörüm Can Kayataş’a gösterilen ilgi, alaka ve destekten dolayı çok mutluyuz. Başta başkanımız Mustafa Gülcan olmak üzere, yöneticilerimiz, taraftarlarımız, İskele Belediyesi eski başkanımız Halil İbrahim Orun, yeni başkanımız Hasan Sadıkoğlu’na, gönül dostlarımıza, İskele’yi sevenler, bu camiadan çıkmış gönül veren, destek olan herkese çok teşekkür ederim.”

Yeni sistem

Gençler Birliği bu sezon, son yıllarda en çok tercih edilen dörtlü savunma üzerine kurulu sisteme geçiş yaşadı. Dörtlü savunma sistemi içerisinde birçok futbolcu ilk kez oynadılar. Takım çok genç futbolcularda kurulu olması zaman zaman siteme adapte olmada sıkıntılar yaşansa da uzun süreçte futbolcular sistem adapte olarak başarılı bir şekilde mücadele edildi. Kırmızı siyahlılar, 26 lig, 3 play-out, 3 de kupa olmak üzere 32 maç oynadılar. 

Pepsi Kıbrıs Kupası

Sezon başında ligde yeni bir takım oluşturmlarına rağmen takım adına önemli bir hedef koyduklarını belirten Ahmet Ogan, Pepsi Kıbrıs Kupası’nda ilki yaşama adına final oynama hedefini koyduklarını belirtti. Birinci turda deplasmanda Hamitköy’ü 2-1, ikinci turda kupada iddialı B.Bağcıl’ı 2-1 yenerek çeyrek finale yükselen kırmızı siyahlılar, çeyrek finalde ise kupa finalisti Mormenekşe’ye 2-0 mağlup olarak yarı finale yükselemedi. Ahmet Ogan, ligde Play-out’un dışında kalma adına verilen mücadelede istedikleri puanları alamadıklarından dolayı kupada yarı finale yükselemediklerinin altını çizerek, kupada finale kalamadıklarından dolayı da üzgün olduğunu söyledi.

Bu haber toplam 1396 defa okunmuştur