1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Öfkesi 20 yılına mal oldu
Öfkesi 20 yılına mal oldu

Öfkesi 20 yılına mal oldu

Alsancak’ta 2017 yılı Aralık ayında aralarındaki husumet yüzünden Mohamed Jumma Salem Attroug’u 6 yerinden bıçaklayarak öldüren Maxim Hamed Mohammad Al-Ja Afreh’ın yargılanma süreci tamamlandı.

A+A-

Alsancak’ta 2017 yılı Aralık ayında aralarındaki husumet yüzünden Mohamed Jumma Salem Attroug’u 6 yerinden bıçaklayarak öldüren Maxim Hamed Mohammad Al-Ja Afreh’ın yargılanma süreci tamamlandı

Devrim DEMİR

Girne-Alsancak’ta 29 Aralık 2017 yılında 22 yaşındaki Libya uyruklu üniversite öğrencisi Mohamed Jumma Salem Attroug’un evini basarak Attroug’u 6 yerinden bıçaklayarak öldüren Maxim Hamed Mohammad Al-Ja Afreh aleyhindeki davanın kararı bugün Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıklandı.

Uzun süre suçlamaları reddeden ve aleyhindeki “Taammüden Adam Öldürme” suçlamasının geri çekilmesinin ardından Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde itham edildiği “Adam Öldürme” ve “Kanunsuz Bıçak Taşıma” suçlamalarını kabul eden cinayet sanığı Maxim Hamed Mohammad Al-Ja Afreh, yargılandığı davalardan suçlu bulunarak 20 yıl hapis cezasına mahkûm edildi.

Girne Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nüvit Gazi Hacı, Kıdemli Yargıç Şerife Kâtip Kır ve Yargıç Hazal Hacımulla’nın huzurunda görüşülen davanın karar oturumunda, KKTC Başsavcılığı adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener ile Kıdemli Savcı Egemen Metay hazır bulundu.

Olay anımsatıldı

Oy birliği ile alınan kararı açıklayan başkan Nüvit Gazi Hacı, cinayetin 29 Aralık 2017 yılında Alsancak’ta meydana geldiğini anımsattı.

Sanık ile maktul arasında herhangi bir husumet bulunmadığına değinen Nüvit Gazi Hacı, Ürdünlü ve Libyalı öğrenci grupları arasında yaşanan kavga sonrası söz konusu olayın meydana geldiğini ifade etti. 

Cinayetin öncesi ve cinayetin meydana geliş şekline değinen Nüvit Gazi Hacı, olaydan 1 saat öncesinde Girne’de bir barda karşılaşan maktulün arkadaşları ile sanık arasında kavga yaşandığını ve maktul Mohamed Jumma Salem Attoug’un söz konusu kavga olayıyla bir alakası olmadığını belirtti.

Kavga olayı sonrası iki grubunda güvenlik görevlileri tarafından dışarıya atıldığını ve maktulün arkadaşlarının cinayetin meydana geldiği evlerine döndüklerini ifade eden Hacı, sanık ve arkadaşlarının, kendi ifadelerine göre; aynı akşam, konuşmak ve aralarındaki sorunu çözmek amacıyla maktul ile arkadaşlarının kalmakta olduğu Alsancak’taki ikametgâha gittiklerini kaydetti.

Sigara içmek amacıyla evin balkonuna çıkan maktulün, sanık Maxim Hamed Mohammad Al-Ja Afreh ve Yousef Nizar Saleh Abu-Atih tarafından 6 farklı yerinden bıçaklandığını söyleyen Nüvit Gazi Hacı, arkadaşları tarafından hastaneye götürülen 22 yaşındaki Mohamed Jumma Salem Attoug’un hastane yolunda aldığı bıçak yaralarına dayanamayarak hayatını kaybettiğini ifade etti.

Suç ortağı ülkeden kaçtı

Sanık aleyhinde verilen kararı açıklayan Girne Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nüvit Gazi Hacı, sanık Maxim Hamed Mohammad Al-Ja Afreh’in cinayet suçunu ülkeden ve yargılanmaktan kaçan Yousef Nizar Saleh Abu-Atih ile birlikte işlemiş olduğunu vurguladı.

Başkan Nüvit Gazi Hacı, “Adam Öldürme” suçunu iki farklı kişinin işlemiş olmasına rağmen, maktul üzerinde bulunan 6 bıçak yarasından 1 tanesinin öldürücü olduğunun ve öldürücü bıçak darbesinin de sanığın kullanımındaki bıçakla meydana geldiğinin tespit edildiğine dikkat çekti.

Afreh kaçmak isterken yakalandı

Afreh’in cinayet olayından kısa bir süre sonra ülkeden kaçmaya çalıştığı esnada Ercan Havalimanı Bekleme Salonu’nda tespit edilerek yakalandığını anımsatan Başkan Nüvit Gazi Hacı, olay öncesinde ciddi oranda alkol alan sanığın, olayın üzerinden uzun bir süre geçtikten sonra yapılan alkol muayenesinde 242 promil alkollü çıktığını dile getirdi.

Delilleri yok etmeye çalıştı

Sanık Maxim Hamed Mohammad Al-Ja Afreh’in, olayda kullandığı bıçağı araba ile kaçarken yol kenarına attığını ve bu şekilde delilleri karartmaya çalıştığını kaydeden Hacı, sanığın nedamet getirip polise teslim olmak yerine yurtdışına kaçmaya çalıştığını dile getirdi.

Sanığın, tutuklanması sonrası, polise yapmış olduğu yalan beyanlarla yargıyı yanıltmaya çalıştığını belirten Nüvit Gazi Hacı, aşırı alkol tesiri altında olan sanığın, kendi iradesiyle alkol almış olması sebebiyle, işlediği suça bir mazeret olarak kabul edilemeyeceğini ve bunun hafifletici bir sebep olamayacağını sözlerine ekledi.

Hacı: Cinayet suçları artıyor

“Adam Öldürme” suçunun müebbet hapislik cezası öngören, Anayasa’da en temel insan hakkı olan yaşam hakkının ortadan kaldırılmasıyla alakalı bir suç olduğuna dikkat çeken Başkan Nüvit Gazi Hacı, küçük bir ada ülkesi olan ülkemizde benzer suçların her geçen gün giderek artış gösterdiğine vurgu yaptı.

22 yaşındaki bir gencin yaşam hakkına son verilerek en temel hak olan yaşam hakkı ve özgürlüğünün elinden alındığını vurgulayan Nüvit Gazi Hacı, sanığa caydırıcı ve ibret verici bir ceza verilmesi gerektiğini dile getirdi.

 Sanığın işlemiş olduğu suçun toplumda huzursuzluk yaratan ve toplum düzenini bozan bir suç türü olduğunu belirten Girne Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nüvit Gazi Hacı, sanığın lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinerek, Maxim Hamed Mohammad Al-Ja Afreh’in 20 yıl hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

 

 

Bu haber toplam 6966 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler