1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Off Road’ta Büyük çekişme
Off Road’ta Büyük çekişme

Off Road’ta Büyük çekişme

Off Road’ta Büyük çekişme

A+A-

 

 

Burhan Gürkan

Kuzey Kıbrıs Off Road Derneği (KKORD) tarafından organize edilen sezonun dördüncü Off road yarışı geçtiğimiz hafta Gönyeli’de yer alan Plümer Koruluğu’nda gerçekleştirildi. Yarışın ana sponsorluğunu Baştaşlar Construction üstlenirken, yarışın sportif direktörlüğünü Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü (KKOK) yaptı. Gün boyu süren yarış büyük çekişmeye sahne olurken, motorsporları severler tarafından ilgi ile takip edildi.

DÖRT KATEGORİDE GERÇEKLEŞTİ

Plümer Koruluğu’nda hazırlanan bin 440 metrelik parkurda yer alan yarış, iki kısım üzerinden yapıldı. Toplam 29 yarışmacının motor hacmine göre belirlenen S1, S2, S3 ve S4 olmak üzere dört kategoride yer aldığı yarışta Kıbrıslı Rum yarışmacılar da yarışma fırsatı buldu. Yarışın başlama saatine denk gelen yağışlı hava, ilk aracın çıkışını bir süre ertelese de, önce çamur zeminde, ardından çıkan güneşin etkisi ile kuruyan zeminde gerçekleşen yarış, izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

KATEGORİLERİNDE BİRİNCİLER

Günün en iyi derecesi S4 kategorisinde gelirken Ahmet Baştaş – Orhun Paralik ikilisi 07:09.044’lük dereceleri ile kategorinin birincisi olmayı başardılar. S1 kategorisinde Argun Çağıl – Gökberk Çağıl ikilisi elde ettikleri 07:50.973’lük derece ile ilk sırada yer aldılar. S2 kategorsinde Ramadan Kıral – İrfan Kıral ikilisi 08:09.563’lük dereceleri ile birinci oldular. S3 kategorisinin zirvesinde ise Kıbrıslı Rum Adamos Emetriou – Antonis Antoiou ikilisi 07:29.420’lik dereceleri ile birinci olma başarısı gösterdiler.

ÖDÜL TÖRENİ

Yarış sonrasında düzenlenen ödül töreninde dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Yarışın ana sponsoru olan Baştaşlar Construction direktörlerinden Ali Baştaş ve Sinem Baştaş, KKTC Los Angeles Fahri Elçisi Mustafa Mehmetoğlu ve KKORD Başkanı Hasan Kofalı ile KKOK Başkanı Zeki Topcu, derece elde eden yarışmacılara ödüllerini verdi.

Bu haber toplam 1567 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 280. Sayısı

Adres Kıbrıs 280. Sayısı