1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Ödüllü Öyküler
Ödüllü Öyküler

Ödüllü Öyküler

Ödüllü Öyküler

A+A-

 

Bu yıl 3.sünü düzenlediğimiz ve dereceye girenlere ödüllerin dağıtıldığı Yenidüzen-Deniz Plaza Öykü Yarışması’nda 2.lik derecesini alan iki gruptaki öyküleri yayınlıyoruz bugün…
9,10,11 ve 12,13,14 yaş gruplarında iki hafta önce birinci gelen öyküleri yayınlamıştık, önümüzdeki hafta da diğer derece alan öyküleri yayınlamaya devam edeceğiz.


 

Alisya Kanara
3 Mavi
23 Nisan İlkokulu
9,10,11 Yaş Grubu İkincisi
Konu: Zaman makinesini siz buldunuz. Bu aracınızla ilk olarak nereye ve hangi döneme gitmek isterdiniz, neden? Gittiğiniz yerde ne yapmak isterdiniz? Orada neler yaşardınız? O dönemi ve gördüklerinizi betimler misiniz?


ZAMAN MAKİNESİ…

Benim çok güzel bir zaman makinem var. Bir oda büyüklüğünde dışı mavi ve kırmızı kaplı, içi ise birbirinden güzel renklere sahip. Dün gece zaman makinemin içinde uyudum ve rüyamda birbirinden güzel dinazorlar gördüm ve biri bana koşarak geliyordu ve birden uyandım.
Nereye gitmek istediğimin farkına vardım. “Evet” zaman makinemin içine girdim ve dinazorlar çağına gittim. Çok şaşırtıcı bir yolculuk yaptım. “İnanamıyorum ne güzel bir dünya burası.” Ormandaki çiçekler dev çiçeklerle kaplı ve ben onların arasında ve ben birazcık da korkuyorum. Çiçekler şiddetli bir şekilde sallanıyorlar, galiba bir dinazor geliyor. Taşın arkasına saklandım. Şu an çok korkuyorum!!! Dev gibi dinazor karşımda. Ayakları yeşilimsi bir renk, vücudu gri. Kuyruk kısmı kopmuş. Gürültülü bir şekilde bağırdı. Kulaklarım patlıyordu. Sürünerek oradan uzaklaştım. Bir baktım ki dinazor karşımda. 15 katlı bir apartman büyüklüğünde dev bir dinazor var, neyse ki çok korkmamalıyım. Bu dinazor “Ot obur.” Neyse ki çok şanslıyım. Orada kayalıkların arkasında. İnanamıyorum dev dinazorlar uçuyor. Çiçekler çok güzel. Buradaki kuşların renkleri de çok güzel. Ne yazık ki evime geri dönmeliyim, annem ve babam burada olduğumu bilmiyorlar. Merak ederler. Anlatacaklarıma kimse inanmayacak ama ben biliyorum. Dinazorlar! Gerçek.!

Bu haber toplam 1990 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 164. Sayısı

Adres Kıbrıs 164. Sayısı