1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Ödüller sahiplerini buldu
Ödüller sahiplerini buldu

Ödüller sahiplerini buldu

“3. Fone Film Festivali”, DAÜ İletişim Fakültesi’nde yapılan ödül töreniyle sona erdi.

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi Radyo TV ve Sinema (RTVS) Bölümü tarafından, “3. Fone Film Festivali”, DAÜ İletişim Fakültesi’nde yapılan ödül töreniyle sona erdi.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Yarışma Kategorisi jürisi; Elvan Toprak’tan “Yusuf”; İbrahim Eren’den “Cızırtı”; Mutaz Qanabita’dan “Beauty of the Sea (Denizin Güzelliği)” adlı filmlerine mansiyon verdi.

Üçüncülük ödülünü iki film arasında paylaştıran jüri; bu ödülü Soner Sert’in yönettiği “Burdayım Buradayım” ve Onur Çınar’ın yönettiği “We are Watching” adlı filmlere verdi.

Deniz Özden’in yönettiği “Bir Maç Günlüğü” filmi ikinciliğe layık görülürken, birinciliği Soner Sert’in yönettiği “Ses” filmi aldı.

Lise kategorisindeki yarışmadaysa birincilik ödülünü Oğuzhan Çakmak ve Bedirhan Atlıhan’ın yönettiği “Darağacı” filmi kazandı. İkinciliği Zeynep Naz Ercan’ın “Döngü” filmi; üçüncülüğü ise Yusuf Faruk Tunç’un “Komşu” filmi aldı.

Fone Film Festivali’nin bu yılki teması “Benim Meselem”di. Üç yıldır Halkbank sponsorluğunda gerçekleştirilen festivalin uluslararası kategorisinde, birincilik ödülü 4 bin TL; ikincilik ödülü 2 bin 500 TL ve üçüncülük ise bin 500 TL olarak açıklanmıştı.

Lise kategorisinde ise birinciye iki bin TL, ikinciye bin 500 TL, üçüncüye ise bin TL para ödülü verildi.

ALİEFENDİOĞLU: “BU YIL DAHA ÇOK FİLM YARIŞTI”

DAÜ RTVS Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hanife Aliefendioğlu, katılım sayısından ve katılımcıların çeşitliliğinden ve başka festivallerde işbirliği yapılmış olmasından memnun olduklarını belirtti.

Aliefendioğlu, üçüncü yaşına gelmiş Fone Film Festivali’nin amacının, KKTC’de bir kısa film kültürü oluşturmak, kısa film yapmayı özendirmek olduğunu kaydetti.

Festival Komitesi’nden, RTVS Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yetin Arslan, 23’ü lise kategorisinden olmak üzere toplam 100 filmin festivale başvurduğunu, bu ilginin gelecek yıllarda artarak devam etmesini umduklarını belirtti.

Üçüncü Fone Film Festivali’nde “Uluslararası Yarışma Kategorisi”nde ön elemeden geçmiş filmleri Kıbrıslı Türk Sinema Yönetmeni Derviş Zaim, sanatçı Anber Onar, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Radyo TV ve Sinema Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Birsel Matara, kısa filmci ve gazeteci Vasvi Çiftçioğlu ile aktivist ve antropolog Olga Demetriou’dan oluşan jüri değerlendirdi.

“Liselerarası Yarışma Kategorisi”nde yarışan filmler ise, DAÜ İletişim Fakültesi RTVS Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mashoed Bailie, kısa filmci ve köşe yazarı Elvan Levent ve DAÜ İletişim Fakültesi RTVS Bölümü öğretim görevlisi Ahmet Goran’dan oluşan jüri tarafından değerlendirildi.

(tak) 

Bu haber toplam 2458 defa okunmuştur