1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Ödüller Fotoğraf Söyleşisinde açıklanıyor...
Ödüller Fotoğraf Söyleşisinde açıklanıyor...

Ödüller Fotoğraf Söyleşisinde açıklanıyor...

Öztan Özatay ölümünün yedinci yıl dönümünde gelenekselleşen fotoğraf yarışmasıyla anılıyor.

A+A-

Eski gazetecilerden, işadamı ve Kıbrıs Türk fotoğrafçılığı denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Öztan Özatay ölümünün yedinci yıl dönümünde gelenekselleşen fotoğraf yarışmasıyla anılıyor.

Yarışma organizatörü Buket Özatay tarafından yapılan açıklamaya göre 17 Ocak Cumartesi günü saat 18:00’de Golden Tulip Hotel Lefkoşa’da ödüller açıklanacak ve jüri üyeleri Türkiye’den Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fotoğraf Bölüm Başkan Yardımcısı, Fotoğrafçı Doçent Ozan Bilgiseren, Atlas Dergisi Genel Yayın Yönetmeni, Fotoğrafçı Sinan Çakmak, Kıbrıs’tan Yakın Doğu Üniversitesi ve Doğu Akdeniz Üniversitesi öğretim Görevlisi, Fotoğrafçı İsmail Gökçe’nin fotoğraf söyleşisi ve fotoğraf sunumu yer alacak. Söyleşi esnasında katılımcılar ve fotoğrafseverler juri üyelerine yarışma değerlendirmeleri ve fotoğraf sanatı ile ilgili her türlü soruyu yöneltme imkanına sahip olacaklar. Fotoğraf söyleşisine yarışmaya katılan fotoğrafçılar ve tüm fotoğraf severler davetlidir.

Özel ödüller verilecek

Merhum Öztan Özatay’ın anısına Özatay Fotoğrafçılık tarafından düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödüller verilecek.
Değerlendirmeler sonrası Serbest Renkli Kategori’de Öztan Özatay Başarı Ödülü alan esere Canon EOS 700D 18-55 IS Kit, Kemal Saraçoğlu Özel Ödülü alan esere (Alpet Sponsorlunda) 1,250 TL ve Derya Butik Özel Ödülü alan esere Hediye Çeki 1,000TL; Kıbrıs’ta İnsan, Yaşam, Mekan Kategorisi’nde Denktaş Vakfı Başarı Ödülü alan esere1,500TL ve Türkiye İş Bankası Özel Ödülü alan esere 1,000TL; Doğa kategorisi’nde Türkiye İş Bankası Başarı Ödülü alan esere 1,500TL ve Öztan Özatay Özel Ödülü alan esere Canon EOS 1200D (18-55 Lens ile) ödül olarak verilecek. Ayrıca Tüm katagorilerin toplamında “En fazla sergileme alan Fotoğrafçı Ödülü”ne Özatay Fotoğrafçılık tarafından Hama Dijital Fotoğraf Çercçevesi verilecektir.
Sergileme alanlara katılımcı belgesi verilecektir ve bu eserlerden sergi kataloğu oluşturularak yayımlanacaktır.

Kemal Saraçoğlu Vakıf’ına maddi katkı

Öztan Özatay Fotoğraf Yarışması dört yıldır sadece Öztan Özatay adını yaşatmak ve fotoğraf sanatına katkı koymakla kalmayıp Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na da maddi katkı sağlayarak bir sosyal sorumluluk projesine de imza atmaktadır
Bu kapsamda her katılımcı Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı makbuzu  karşılığı 15TL ödeyerek bu yarışmaya katılabilecektir. Bağışlar fotoğrafların teslimatı esnasında Özatay Fotoğrafçılık şubelerinde yapılacaktır.
Ayrıca sergide satılan her fotoğrafın bedelinin %50’si eserin sahibi fotoğrafçıya, %50’si ise Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakıf’ına verilecektir

Beğenilen eserler Lefkoşa’da Atatürk Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin izlenimine sunulacak.   

Öztan Özatay 7. Fotoğraf Yarışması ve Sergisi için oluşturulan juri tarafından beğenilen eserler 10 – 19 Şubat  2015 tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi Lefkoşa’da gerçekleştirilecek ödül töreni ile sanatseverlerle buluşturulacak.

Bu haber toplam 2656 defa okunmuştur