1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Ödüller Açıklanıyor. 9. Öztan Özatay Fotoğraf Yarışması
Ödüller Açıklanıyor. 9. Öztan Özatay Fotoğraf Yarışması

Ödüller Açıklanıyor. 9. Öztan Özatay Fotoğraf Yarışması

Öztan Özatay ölümünün dokuzuncu yıl dönümünde gelenekselleşen fotoğraf yarışmasıyla anılıyor. 

A+A-

 

Eski gazetecilerden, işadamı ve fotoğraf sanatçısı Öztan Özatay ölümünün dokuzuncu yıl dönümünde gelenekselleşen fotoğraf yarışmasıyla anılıyor. 

Yarışma organizatörü Buket Özatay tarafından yapılan açıklamaya göre uluslararası katılımın da olduğu yarışmanın ödülleri 18 Şubat Cumartesi günü saat 18:00’de Gönyeli Belediyesi Konferans Salonu Yenikent Lefkoşa’da açıklanacak. Jüri üyeleri Türkiye’den Fotoğraf Sanatçıları Leyla Emektar EFIAP, GPU CR2 ve Mustafa Eser EFIAP, Hon. SSS, Kıbrıs’tan ise grafiker-ressam Nilgün Güney’in fotoğraf söyleşisi ve fotoğraf sunumu yer alacak. Söyleşi esnasında katılımcılar ve fotoğraf severler juri üyelerine yarışma değerlendirmeleri ve fotoğraf sanatı ile ilgili her türlü soruyu yöneltme imkanına sahip olacaklar. Ayrıca jüri üyelerinin ikişer fotoğraf sunumları olacaktır. Fotoğraf söyleşisi ve sunumlara yarışmaya katılan fotoğrafçılar ve tüm fotoğraf severler davetlidir.

Özel ödüller verilecek
Öztan Özatay’ın anısına Özatay Fotoğrafçılık tarafından düzenlenen uluslar arası katılımlı fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere profesyonel fotoğraf makineleri ve para ödülleri de verilecek. 
Serbest Renkli Kategori’de ÖZTAN ÖZATAY Başarı Ödülü Canon EOS 760D  (18-55 Lens ile), KEMAL SARAÇOĞLU Özel Ödülü 1,500 TL (Öksüz Muhasebe Sponsorluğunda), 
ERDAL & CO. Özel Ödülü 1,500 TL ve  ÖZTAN ÖZATAY Özel Ödülü  Belge ve Plaket verilecektir.
Serbest Siyah Beyaz Kategori’de Denktaş Vakfı Başarı Ödülü 2,000TL, Türkiye İŞ BANKASI Özel Ödülü 1,500 TL, ÖZTAN ÖZATAY Özel Ödülü Belge ve Plaket verilecektir.
Doğa Kategorisi’nde ÖZTAN ÖZATAY Başarı Ödülü Canon EOS 1300D (18-55 Lens ile),
Türkiye İŞ BANKASI Özel Ödülü 1,000 TL, ÖZTAN ÖZATAY Özel Ödülü Belge ve Plaket verilecektir. 
Tüm Kategorilerin Toplamında ise ‘’En fazla sergileme alan Fotoğrafçı Ödülü’’ alan fotoğtafçıya Hama Delta Pro180-Ball Head Tripod verilecektir.
Sergileme alanlara katılımcı belgesi verilecektir ve bu eserlerden sergi kataloğu basılacaktır.

Kemal Saraçoğlu Vakıf’ına maddi katkı 
Öztan Özatay Fotoğraf Yarışması son altı yıldır sadece Öztan Özatay adını yaşatmak ve fotoğraf sanatına katkı koymakla kalmayıp Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na da maddi katkı sağlayarak bir sosyal sorumluluk projesine de imza atmaktadır
Bu kapsamda her katılımcı Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı makbuzu  karşılığı 15TL ödeyerek bu yarışmaya katılabilecektir. Bağışlar fotoğrafların teslimatı esnasında Özatay Fotoğrafçılık şubelerinde yapılacaktır.
Ayrıca sergide satılan her fotoğrafın bedelinin %50’si eserin sahibi fotoğrafçıya, %50’si ise Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakıf’ına verilecektir

Beğenilen eserler Lefkoşa’da Atatürk Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin izlenimine sunulacak.                          
Öztan Özatay 9. Fotoğraf Yarışması ve Sergisi için oluşturulan juri tarafından beğenilen eserler 21– 31 Mart  2017 tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi Lefkoşa’da gerçekleştirilecek ödül töreni ile sanatseverlerle buluşturulacak. 
 

Bu haber toplam 3237 defa okunmuştur