1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Ödül töreni ve sergi yarın
Ödül töreni ve sergi yarın

Ödül töreni ve sergi yarın

XXIV. Devlet Fotoğraf Yarışması Sergisi ödül töreni ve sergi açılışı yarın Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşiyor.

A+A-

 

XXIV. Devlet Fotoğraf Yarışması Sergisi ödül töreni ve sergi açılışı yarın Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşiyor.

Kültür Dairesi’nin düzenlediği XXIV. Devlet Fotoğraf Yarışması Sergisi yarın saat 18.30’da Atatürk Kültür Merkezi’nde açılacak.

Kültür Dairesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın yapacağı açılışta ödül almaya hak kazananlara ödülleri de verilecek.

İsmet Aşıksoy ve Erbay Geceyatmaz’dan oluşan Grup Pasadembo’nun müzik dinletisi sunacağı ve Opera Sanatçısı Sporano Laden İnce’nin de üç eser seslendireceği sergide, 36 sanatçının 68 eseri sergilenecek.

Seçici Kurul üyeliğini Doç. Seçkin Tercan, Ar. Gör. Ebru Ceren Uzun Uysal ve Fotoğraf Sanatçısı Akın Acar’ın yaptığı XXIV. Devlet Fotoğraf Yarışması Sergisi’nde, siyah/beyaz (serbest) kategorisinde; Mehmet Gökyiğit “Saat Tamircisi” isimli fotoğrafıyla başarı ödülünü, Ediz Tuncel “Asrın Ocağı” isimli fotoğrafıyla mansiyon ödülünü, renkli (serbest) kategorisinde; Buket Özatay “Deve Aşkı” isimli fotoğrafıyla başarı ödülünü, Ahmet Dağbaşı “5” isimli fotoğrafıyla mansiyon ödülünü, doğa kategorisinde ise Hasan Bağlar “Invension” isimli fotoğrafıyla başarı ödülünü ve Mustafa Evirgen “Çiy Damlaları” isimli fotoğrafıyla mansiyon ödülüne layık görüldü.

İlk kez bu yıl verilen Rauf Raif Denktaş Özel Ödülü’ne Arif İşgüzar’ın “Kelebek” isimli eseri layık görülürken, Kültür Dairesi Özel Ödülü’nün ise Mehmet Gökyiğit’in “The Photographer” isimli eserine verilmesi uygun bulundu.

En çok eseri sergilenen Fotoğrafçı unvanını ise toplam 7 eseri sergileme alan Mustafa Evirgen aldı. Kültür Dairesi’nin, 24 yıldan bu yana kesintisiz olarak düzenlediği ve bu yıl ilk kez üç farklı kategoride gerçekleştirerek dijital olarak başvuru kabul ettiği XXIV. Devlet Fotoğraf Yarışması ve Sergisi’ne 76 fotoğraf sanatçısı 920 fotoğraf ile başvurmuştu.

Sergide; siyah/beyaz kategorisinde 18, doğa fotoğrafı kategorisinde 30, renkli kategorisinde ise yarışmaya katılan 20 fotoğraf yer alıyor.

Sergilenecek eserler ve sahiplerinin isimleri ise şöyle;

Doğa fotoğrafı; “ Doğa Başarı Ödülü-Hasan Bağlar – Inversion, Doğa Mansiyon-Mustafa Evirgen-Çiy Damlaları, Ayfer Aslan Özdiken -Yağmur Sonrası, Ediz Tuncel –Yakışıklı (Devils Flower Mantis), Tevfik Ulual- Güneş Banyosu, Özhan Özatay-Maya, Cem Melih – Martı, Ayşe Gökyiğit-Estetik-, Süleyman Kaplan - Jr.Dinazor, Süleyman Kaplan- Tutunmak, Arif İşgüzar—Gülümse, Arif işgüzar-Kelebek, Arif İşgüzar-Yusufcuk, Mustafa Evirgen—Butterfly, Mustafa Evirgen-Hayal, Mustafa Evirgen-Tırtıl, Hakan Kaşif-Hayal Meyal, Mehmet B. Türkelman-Balkan, Berkiye Direk-Işık, Fergün Ulual-Kum Zambağı, Artun Korudağ-Yeşil, Çağın Çağaşan-Yeşil, Doğay Erçağ-Denizden Uzakta, Ersan Korudağ-Ben Güzelim, Tijen Yakup –Şaşkın, Hasan Bağlar- Cooperation, Başar Taşlı-Geçiş Yok, Hasan Bağlar- Master Hunter, Hasan Bağlar-Show Time, Başar Taşlı-Wedding Ceremony,

Renkli (Serbest) Renkli Başarı Ödülü;Buket Özatay-Deve Aşkı; Renkli -Mansiyon- Ahmet Dağbaşı- 5, Altay Mustafa Sayıl-Çoban ve Sürüsü, Altay Mustafa Sayıl-Kardeşler, Gül nur Tokay-Geçmişin İzleri, Emel Sefer-Pembeli, Buket Özatay-Ximena, Mehmet Gökiyğit-Alınteri, Cem Kara-Servis, Can Nazlı- Turkish Stars, Arif İşgüzar-Uzayda Show, Mustafa Evirgen-Matisse, Dolgun Dalgıçoğlu-Caminin Yansıması, Dolgun Dalgıçoğlu-Bulutlar ile Ayçiçekleri, Ramadan Gümüşok -Zamana Direnebilmek, Yılmaz Akgünlü-Jambiani, Yılmaz Akgünlü-Temizlik, Doğay Erçağ-Balıktan Sonra, Korman Kocaismail- finish-, Tijen Yakup-Düşünceli,

Siyah/Beyaz (Serbest) -Başarı Ödülü- SİYAH/Beyaz -Mehmet Gökyiğit-Saat Tamircisi, Siyah-Beyaz Mansiyon-Ediz Tuncel-“Asırların Ocağı”, Başar Taşlı-Tezgaha Sevdalı, Tevif Ulual-İskele 2, Buket Özatay-Zapotek, Mustafa Müezzinoğlu-Ayintap3, Mustafa Evirgen-Gölgeler, Mustafa Evirgen-Oyun, Hüseyin Sayıl-Çarşı Dönüşü, Hakan Kaşif-Akis I, Hakan Kaşif-Çarşıda, Ahmet Dağbaşı-5, Mehmet B. Türkelman- Velesbit, Dolgun Dalgıçoğlu-Duman, Halil Ozankaya-Sanat, Fergün Ulual-Dans, Ebru Derviş-Duo, Mehmet Gökyiğit-The Photographer;

Rauf Raif Denktaş Özel Ödülü; Arif İşgüzar–Kelebek, Kültür Dairesi Özel Ödülü;Mehmet Gökyiğit- The Photographer, En çok eseri sergilenen Fotoğrafçı Mustafa Evirgen”.

Açıklamada, serginin, 2 Ocak 2015 tarihine kadar mesai saatleri içerisinde ziyaret edilebileceği kaydedildi.

(tak)

Bu haber toplam 1962 defa okunmuştur