1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. ODTÜ KIBRIS'TAN YENİ HEDEFLER
ODTÜ KIBRIS'TAN YENİ HEDEFLER

ODTÜ KIBRIS'TAN YENİ HEDEFLER

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampusu Rektörü Prof. Dr. Nazife Baykal bir basın toplantısı düzenledi

A+A-

 

“Elimizi Taşın Altına Koymaya Hazır ve Kararlıyız”


Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampusu Rektörü Prof. Dr. Nazife Baykal, “Elimizi taşın altına koymaya hazır ve kararlıyız” diyerek yeni projelerini açıkladı.
Rektör Prof. Dr. Baykal bir basın toplantısı düzenledi.

“Kampusumuzun vizyonunu oluştururken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin öncelikli gereksinimlerini belirlemeye ve bu gereksinim alanlarına yoğunlaşmaya çalışıyoruz” diyen Baykal,  ülkenin rekabet edebilirlik katsayısını artırmak üzere çalıştıklarını belirtti.

Rektör’ün açıklamasından işte öne çıkanlar


Değer üreten öğrenciler

“Sizlerin de bildiği gibi, adamızda çeşitli ülkelerden 90.000 üniversite öğrencisi eğitim görüyor. Ne yazık ki bu öğrencilerin pek çoğu, eğitimlerini tamamlamalarının ardından, turist olmanın ötesinde bir değer üretemeden adadan ayrılacak. Öte yandan yükseköğrenimini yurt dışında tamamlayan Kıbrıslı gençler, kariyerini araştırma geliştirme alanında ilerletemeyeceğini düşünerek adaya dönmüyor ya da eğitim aldığı alanlar dışında çalışmak zorunda kalıyor.”

Yenilikçi projeler


“ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu olarak, araştırma geliştirme alanında adadaki olanakları geliştirmeyi ve Kuzey Kıbrıs’a katma değer katacak yenilikçi projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bu sayede Kuzey Kıbrıs’ı genç ve üretken nüfus için bir cazibe merkezi haline getirmeyi umuyoruz.”

Teknoloji Geliştirme Bölgesi

“ODTÜ’nün altmış yılı aşkın araştırma geliştirme birikimini adaya taşımak üzere Teknoloji Geliştirme Bölgesi projemiz üzerinde çalışmaya başladık. İçinde bulunduğumuz modern çağda beyin göçünün önüne geçmek ancak teknoloji üretimi odaklı kalkınma yaratmakla mümkün olabilir. Hedefimiz, araştırma geliştirme odaklı ekonomik kalkınmaya olanak sağlayarak Kuzey Kıbrıs’ın genç ve dinamik nüfusuna gelişme ve istihdam alanları açmak. Bu heyecan verici projenin detaylarını 22 Mayıs 2017’de gerçekleşecek temel atma töreninde sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyoruz.”

Kararlılık ve çaba

“Gelenek halini almış ODTÜ anlayışı ve standartları ile eğitim öğretim çalışmalarımıza yön veriyoruz. ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nun öğrencileri; ODTÜ beklentileri ile yetişmiş, dünyayı daha ileriye götürme kararlılığına ve gücüne sahip, aydın bireyler olarak mezun oluyor. Tüm dünyadan öğrencilere kapımız açık, ancak ODTÜ sisteminde var olmak ve başarıyla mezun olmak için kararlılık ve çaba gerekiyor.”


Başarı burslu öğrenci

“Eğitim kalitemizi daha ileriye taşımak için yaptığımız son değişiklikle artık ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nda tüm öğrencilerimiz en az %50 oranında (başarı) burslu olarak okuyacak. Kampus olarak, Kıbrıslı öğrenci sayımızı artırmak isteğindeyiz ve bu konuda çalışmalarımız devam ediyor.”


Kalkanlı Kültür Meydanı

“Toplumla bütünleşmek, kampusumuzun yetkin olduğu alanlarda topluma hizmet etmek ve yaşadığımız bölgeyle uyum içinde gelişmek bizler için çok önemli. Yaşadığımız toplumun öncelikli gereksinim alanlarını belirlemek ve bu alanlarda kampus olanaklarımızı kullanarak çözümler üretmek için çalışıyoruz. Odağımızda daima değişim ve dönüşüm yaratacak projeler var. Bölgemiz Kalkanlı ile sıcak ve üretken bir ilişki kurmakta kararlıyız. Bu kararlılığımızı Temmuz ayında açılışını yapacağımız Kalkanlı Kültür Meydanı projemiz ile de pekiştirmeyi planlıyoruz. Kampus olarak toplumda, tüm paydaşlarımızla etkili bir ekosistem oluşturmak istiyoruz.”


Kıbrıslıların sayısını artırmak

“Adamız umut verici bir değer. Biz ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu olarak üniversite olmanın sorumluluklarını üstlenmeye, elimizi taşın altına koymaya hazır ve kararlıyız. Kıbrıs toplumu ile kurmak istediğimiz şeffaf ilişkiyi ancak siz basın profesyonellerinin katkısı ile kurabiliriz. Gündemimizde daima yenilik ve değer katma var. ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nun faaliyetlerinin kamuoyunda karşılığını bulması, ODTÜ’nün sunduğu olanakların daha geniş bir çevrede duyulması ve bu olanaklardan yararlanan Kıbrıslıların sayısının artması için sizlerle işbirliği yapmak ve sizlerin desteğini almak istiyoruz.”

 

Bu haber toplam 7673 defa okunmuştur