1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Ocak daha fazlasını istiyor
Ocak daha fazlasını istiyor

Ocak daha fazlasını istiyor

Geçtiğimiz yılı Kıbrıs Kupası ile tamamlayan Türk Ocağı, resmi sezon açılışını gerçekleştirdi

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Geride bıraktığımız sezonu Kıbrıs Kupası şampiyonluğu ile noktalayan Türk Ocağı, yeni sezonun resmi açılışını gerçekleştirdi. Haziran ayında salon çalışmalarına başlayan, Temmuz ayı itibarı ile koşu çalışmalarına geçen Ocak, Mete Adanır Stadı’nda sezon açılışını yaptı. Hazırlık döneminde iki kamp yapacak olan sarı siyahlılar, bir kampı adada, diğerini Türkiye’de Ankara Kızılcahamam’da gerçekleştirecek. Kaleci arayışları süren Ocak’ta hedefler arasında Süper Kupa’yı kazanarak sezona başlamak ve sezon içerisinde şampiyonluğa oynamak var.

 

Altınör: “Amacımız şov yapmak değil”

YENİDÜZEN’e konuşan Türk Ocağı Başkanı Fahri Altınör, başarı ile başarısızlık arasında ince bir çizgi olduğunu belirterek, “Çalışmadan birşey olmuyor. Başarı ile başarısızlık arasında ince bir çizgi var. O ince çizgiyi çalışmalar gösterir” dedi. Kupa şampiyonu olan kadronun korunmasının yanı sıra sakatlıktan dönen oyuncular ve yapılan transferlerin olduğunu belirten Altınör, “Vurgulamak istediğim tek bir nokta var; bizim amacımız şov yapmak değil. Yerinde, takıma adapte olabilecek kişileri bulup bir araya getirerek istediğimiz futbolu oynayabilecek bir kadro kurmak istiyoruz. Bunu da başarmış olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

“Lige kupa ile başlamak amacımız”

“Uzun, zorlu bir sezon olacak. Kadro derinliği önemli” diyen Altınör, “Genç yeteneklere de önem vermekteyiz. Alt yapıdan gelen 5 oyuncu var. Bunların 3 tanesi tamamen A takımda yer alacaklar. 21 yaş altı konusunda Justice’in geri dönmesi bizim için önemliydi. Bu sezon kadromuzu koruyarak hedeflerimize ulaşmak için adım adım çalışacağız” şeklinde konuştu. Süper Kupa’nın önemine değinen Altınör, “Süper Kupa’nın iyi bir prestij olduğuna inanıyorum. Lige kupayla başlamak amacımızdır” şeklinde konuştu.

 

Bolkan: “Şampiyonluğa oynamak isteyen bir takım olacağız”

Türk Ocağı Teknik Direktörü Mehmet Bolkan, şampiyonluğa oynamak isteyen bir takım olmak istediklerini belirtti. “Geçtiğimiz yıl küme düşme noktasından kupa şampiyonu olan bir Ocak var” diyen Bolkan, “Ligi iyi yerde bitirdik. Bu sezon Türk Ocağı’na büyük bir oksijendi. Ocak camiası ile bütün oldu ve bu bütünlük bizi Kıbrıs Kupası’na götürdü. Bu yıl Türk Ocağı’nda kalma nedenim tarihinde lig şampiyonluğu olmaması. Başkanla oturup şampiyonluk için konuştuk. Bu iş maddi ve manevidir. Bunları becerirsek şampiyonluğa oynamak isteyen bir takım olacağız” dedi.

 

“Süper Kupa’yı kazanmak için herşeyimizi ortaya koyacağız”

Süper Kupa için iddialı konuşan Mehmet Bolkan, “Ben bugün diyorum ki; biz bu kupayı almak için herşeyimizi ortaya koyacağız” ifadelerini kullandı. Biri Malpas’ta 30 Temmuz – 4 Ağustos tarihlerinde, diğeri 18-24 Ağustos Ankara Kızılcahamam’da olacak şekilde iki kamp yapacaklarını belirten Bolkan, yabancı kontenjanı konusunda Kulüpler Birliği’ni eleştirdi. Bolkan, geçtiğimiz yıl 2 sahada 1 yedek kulübesinde, 1 de Kıbrıslı Rum oyuncu kontenjanı olduğunu, bunun tabir yerindeyse 3 buçuk yabancı olduğunu belirterek, birliğin bu yıl Kıbrıslı Rum olmaksızın bu yabancıyı 3’e indirdiğini vurduladı. Bunun doğru bir karar olmadığını, özellikle Kıbrıslı Rum oyuncudan vazgeçilmesini doğru bulmadığını belirten Bolkan, “Bu Kıbrıslı Rum oyuncu konusunda kendi kendimizin ayağına kurşun sıktık” ifadelerini kullandı.

 

“Mutlaka kaleci almak zorundayız”

Kaleci arayışlarının sürdüğünü söyleyen Bolkan, “Bir kaleci mutlaka almak zorundayız. Yabancı olacak kalecimiz. Belki bir Matheous Andreou olmayacak ama daha iyi olacak. Geçtiğimiz yıl Matheous bizi taşıdı. Başarıda payı var. Hedef şampiyonluksa daha iyisi lazım. Temel hedefimiz Ankara Kızılcahamam’a giderken tam bir takımla, yabancısı, transferleri ile gitmektir” dedi.

Bu haber toplam 1506 defa okunmuştur
Etiketler :