1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. “O Ses Türkiye en önemli merdiven”
“O Ses Türkiye en önemli merdiven”

“O Ses Türkiye en önemli merdiven”

“O Ses Türkiye en önemli merdiven”

A+A-

Levent ÖZDAĞ

Ülkemizin üretken sanatçılarından birisi olan Salih Çiçek, “O Ses Türkiye yarışmasına katıldı. Çiçek, geçtiğimiz hafta sonu yayınlanan bölümde izleyicilerle buluştu. Jüri üyelerinden Ebru Gündeş, Hadise ve Murat Boz’un son anda Salih’e dönmesiyle yarışma elemelerini geçti. Kıbrıs’ta Mağusa sahnelerinde adından söz ettiren Salih Çiçek duygularını Adres Kıbrıs’a anlattı.


• Öncelikle kendinden bahseder misin? Müzik ile nasıl tanıştın?
“1989 Diyarbakır doğumluyum, 2 yaşında İstanbul’a ailecek geçtikten sonra uzun yıllar İstanbul’da yaşadım. Müzik kendimi bildim bileli ilgi alanımdaydı. Bunu her yaşta, daha fazla benimsedim ve 16 yaşında ilk bestemi yaptım. 200’e yakın bestem var. Annem Kıbrıslı, 4 yıl İstanbul’da, 3 yıl Kıbrıs’ta profesyonel müzik yaptım. 2011 yılında İskele’de ses yarışmasında birinci oldum. 2013 yılında Kral Pop’ta “Kır Zincirlerini” yarışmasında birinci oldum. Kral Pop TV yarışmasındaki Tülin Medya hakkımı yedi ve albüm klip sözünü tutmadı.”

VİTRİN ÖNÜ

• “O Ses Türkiye” yarışma programına katılmaya nasıl karar verdin?
O Ses Türkiye’ye katılmayı zaten çoktan düşünüyordum, kaliteli bir platform çünkü ve daha vitrin önünde kendimi göstereceğim için seçtim.”

• “Dön Bebeğim” şarkısını çok sevdiğin için mi seçtin?
“6 şarkı yazmıştık, 3 slow 3 hareketli seçmemiz istendi ve “Dön Bebeğim” bunların içindeydi. Sahne aldığım mekânlarda genelde okuduğum şarkıydı.”

• Yarışmada nereye kadar gitmeyi hedefliyorsun?
“Kısmetim ve nasibim ne ise yarışmada oraya kadar gideceğim zaten hedefim tabii ki iddialı bir konumdur.”

• Jüri üyelerinin sana dönmelerini bekliyor muydun?
“Bekliyordum fakat tarzım daha çok fantezi arabesk olduğu için şarkı ve jüri üyelerindeki yarışma doluluğu dezavantaj oldu. Yine de kendi yorumumu katarak döndürmeyi başardım.”

BÜYÜK HEYECAN

• Hayalleriniz var mı? Müzik hayatınıza yarışma ne gibi katkı koyar?
“Hayalim tabii ki sevilen ve bilinen bir sanatçı olmak, bu yolda O Ses Türkiye’nin en önemli merdiven olduğunu düşünüyorum.”

• Milyonların seni izlediği bir sahneye çıkmak nasıl bir duygu?
“Çok güzel bir duyguydu, heyecan ve farklılıklar ile dolu anlar geçirdim. Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden hiç tanımadığım insanlardan aldığım destek ve gurur mesajları anlatılmaz bir his.”

• En çok hangi müzik tarzında şarkılar söylüyorsun?
“Fantezi arabesk.”

• Kıbrıs’ta müzik alanında neler yapıyorsun?
“Kıbrıs’ta şimdilik Cuma, Cumartesi 1 saat Yeniboğaziçi Aytotoro Restaurant’ta sahne alıyorum. Sonrasında Cuma North Bar, Cumartesi Atis Bar’a geçiyorum.”

• Türkiye ile Kıbrıs arasındaki çalışma ortamının farkı nasıl?
“Fark var tabii ki, Türkiye daha olanaklı ancak müziğin ruhu her yerde aynıdır.”

Bu haber toplam 1812 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 240. Sayısı

Adres Kıbrıs 240. Sayısı