1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. ‘Numuneler ve Yaratılan Mekan’ izleyiciyle buluştu
‘Numuneler ve Yaratılan Mekan’  izleyiciyle buluştu

‘Numuneler ve Yaratılan Mekan’ izleyiciyle buluştu

“Yüzeybilimler/Geomorphologies”sergisi EMAA’da

A+A-

 

İsmet Tatar’ın 2006-2013 seneleri içerisinde yarattığı ‘Ve Toprak ‘ ve ‘Durgun Anlar’ dizilerini de kapsayan eserlerine  EMAA Başkent Sanat Merkezi  ev sahipliği yaptı. Sergi 11 Mayıs Pazartesi, saat 19:30’da  DAÜ Rektör Yardımcısı  Prof.Dr. Hıvsiye Pulhan tarafından açıldı.  

Dr. Esra Plümer Bardak’ın  küratörlüğünde  yeni baştan sanatseverlerle buluşan sergi,  izleyicilerden büyük  beğeni topladı.                                                                           

‘YÜZEYBİLİMLER: Numuneler ve Yaratılan Mekan’ başlığı altında yeniden kurgulanan süreç, 11 Mayıs – 12 Haziran tarihleri arasında EMAA Başkent Sanat Merkezi'nde izlenebilecek.

Sergi hafta içi 11:00-13:00/15:00-18:00 saatleri arasında izlenebilecek.
Dr. Esra Plümer Bardak’ın kurguladığı sergi ve katalog metninde, estetik özellikleri ile öne çıkan eserleri ile bilinen İsmet Tatar’ın dünyası ile yaratma süreci yeniden yorumlanıyor ve anlamlandırılıyor. Sonuçtan çok sürece odaklanan küratör, sanatçının yaratım ve yapım aşamalarındaki bilimsel ve deneysel verilere dikkat çekerek, toprak ve doğanın anlamları ile birlikte dönüşümünü düşünsel ve sanatsal anlamda yeniden sorgulatıcı bir bakış açısıyla geliştiriyor.

( Mustafa ERKAN) 

Bu haber toplam 1424 defa okunmuştur