1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Nükleer faaliyetlere karşı ortak mücadele çağrısı
Nükleer faaliyetlere karşı ortak mücadele çağrısı

Nükleer faaliyetlere karşı ortak mücadele çağrısı

Kıbrıs Nükleere Hayır Platformu, Türkiye’nin Akkuyu bölgesinde inşası devam eden nükleer santrale karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.

A+A-

Kıbrıs Nükleere Hayır Platformu, ilk atom bombasının atılmasının yıldönümü vesilesiyle yayımladığı mesajda, Türkiye’nin Akkuyu bölgesinde inşası devam eden nükleer santrale karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.
Kıbrıs Nükleere Hayır Platformu tarafından yayımlanan mesajda, Hiroşima’ya atılan atom bombası nedeniyle 140 bin kişinin öldüğü, toplamda 200 bin kişinin etkilendiği, Nagazaki’de ise toplamda 150 bin kişinin hayatını kaybettiği, atılan bu atom bombalarının yaydığı radyasyonun ise bugün bile insanların hastalanmasına neden olduğu kaydedildi.
Nükleer silahların halen dünya üzerinde tehdit olmaya devam ettiği ifade edilen açıklamada, “Hepimizin özlemi içinde olduğu barış, özellikle dünyanın en özel noktası olan Doğu Akdeniz Bölgesi’nde yaşanan gerginliklerle barıştan her gün biraz daha uzaklaşılmakta, barış giderek bir rüya, bir hayal halini almaktadır” denildi.
Radyasyonun; kontrol edilebilecek birşey olmadığı, mesafe tanımadan, insanların sağlığını ciddi şekilde etkileyebileceği belirtilen açıklamada “Nükleerde ısrar; ölümü, kanseri ve doğum kusurlarını yayacaktır, doğayı olumsuz etkileyecek; yaban hayatını ve bitkileri etkileyecek, yiyecek ve su kaynaklarını kirletecektir” ifadelerine yer verildi.
Nükleer silahsızlanma ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yönlenilmesi gerektiği kaydedilen açıklamada şöyle denildi:
“Bu, temiz bir gelecek için biz Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum örgütlerin paylaştığı ortak hayalleridir ki, bundan dolayı Kıbrıs Nükleere Karşı Platformu’nun altında birleşmişlerdir.
Bizlerin ortak hedefi, nükleer enerjinin tehlikeleriyle ilgili farkındalığı artırmak ve Girne’den sadece 90 km uzaktaki Akkuyu’da inşaatı devam eden nükleer santrale karşı birlikte mücadele etmektir.Gelin birlikte sesimizi çocuklarımızın geleceği için yükseltelim.”
 

Bu haber toplam 2286 defa okunmuştur
Etiketler :