1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Norm Ender ve The Parakit Bu Hafta Bizlerle!
Norm Ender ve The Parakit Bu Hafta Bizlerle!

Norm Ender ve The Parakit Bu Hafta Bizlerle!

Lirikal ustalığı ve stiliyle Türkçe Rap müziğin en önemli isimlerinden olan Norm Ender’in albümü ‘AURA’, 3 Şubat’ta tüm dijital platformlarda ve müzik marketlerde müzikseverlerle buluştu.

A+A-

Ersin KAŞİF

İŞTE BEKLENEN ALBÜM;  NORM ENDER VE  ‘AURA’ 

Bu hafta, Türkiye’den bir isimle karşınızdayız. Türkçe Rap müziğin öncülerinden Norm Ender, yeni albümü ‘AURA’ ile ilgi çekiyor.  Lirikal ustalığı ve stiliyle Türkçe Rap müziğin en önemli isimlerinden olan Norm Ender’in, EMI – Universal Müzik Türkiye etiketiyle yayınlanan albümü ‘AURA’ 3 Şubat’ta tüm dijital platformlarda ve müzik marketlerde müzikseverlerle buluştu. ‘AURA’da 9 şarkı yer alıyor. Bir rap albümü olmasının yanı sıra içinde barındırdığı müzikal öğelerle her müzik zevkinden kişiye hitap eden ‘AURA’daki tüm şarkıların söz, müzik ve aranjesi Norm Ender’e ait.  Hayranları tarafından heyecanla beklenen albümü için uzun bir  stüdyo sürecinden geçen Norm Ender, sosyal medyada yayınladığı eserleriyle milyonlarca dinleyiciye ulaşmayı başarmıştı. Kayıtları Kaya Müzik Stüdyosu ve Stüdyo Lonca’da gerçekleştirilen albümde canlı enstrümanlar da kullanıldı. Albümdeki ‘Yarem’, ‘Kaktüs’ ve ‘Avare’ şarkılarının yaylı kayıtlarında ünlü yaylı orkestrası İstanbul Strings yer aldı.  Albümde Aşık Veysel’in ‘Kara Toprak’ eserinin sample’landığı bir parça da yer alıyor. Kayıtlarını Utku Ünsal’ın üstlendiği albümün mix’lerini Murat Bulut yaparken, mastering ise Emre Kıral’a ait. İşte “AURA”da bulunan tüm şarkılar;
1. Benim Stilim  2. Deli  3. Sonumu Görüyorum  4. Kara Toprak 5. Yarem  6. Kaktüs  7. Avare 
8. Kezban  9. O Zaman Dans..... Norm Ender’in geri dönüş hikayesini anlatan ‘Deli’nin videosunu Youtube üzerinden izleyebilirsiniz: http://bit.ly/2jvEDHK . Çekimleri Haydarpaşa Tren Garı’nda gerçekleştirilen ‘Deli’de, Norm Ender’e kalabalık bir cast ekibinin eşlik etmesinin yanı sıra profesyonel bir dansçı grubu da  videoda yer alıyor. (EMI Music Haber).

 

HAFTANIN  SİNGLE’I THE PARAKİT’TEN: ‘WHEN I HOLD YOU’

Adres müzik okurları için çok güzel bir şarkıyı paylaşıyoruz.  Fransız bir grup olan The Parakit yepyeni bir şarkı ile geliyor: “When I Hold You”  dinlememişseniz hemen dinlemeniz gereken bir şarkı.  Bu muhteşem şarkıyı iTunes üzerinden satın almak yada dijital platformlardan dinlemek için: https://umgturkey.lnk.to/theparakitEm linke hemen ulaşmalısınız. The Parakit, 20 yaşındaki Fransız DJ  Timo ve kardeşlerinden oluşuyor. Grubun soundu melodik house ve 90’ların synth-pop ve folk müzik vokallerini barındırıyor. Alden Jacob ile birlikte kaydettikleri ilk single’ları ‘Save Me’de de bu öğeleri duymak mümkün.

 

 

Bu haber toplam 5958 defa okunmuştur
Etiketler :
Adres Kıbrıs 304 Sayısı

Adres Kıbrıs 304 Sayısı