1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Nilgün Ortaş’dan Etiyopya kareleri  
Nilgün Ortaş’dan Etiyopya kareleri  

Nilgün Ortaş’dan Etiyopya kareleri  

Bilinmezliklerle dolu ülkelerdeki insan hallerini fotoğraflamayı seviyor Nilgün Ortaş… “Doğal güzelliklerini değil, doğal yaşamlarını fotoğraflamayı tercih ettiğini” anlatıyor.

A+A-

 mustafa-erkan-006.jpg 

Nilgün Ortaş’ın Etiyopya'ya  yaptığı gezide, doğal yaşam ve  kabileler içinde çektiği fotoğraf karelerini sizinle paylaşıyoruz.  Yıllar önce aldığı kompakt fotoğraf makinesiyle özel günleri görüntüleyerek  2015 yılında başlayan fotoğraf macerası… 3 yılı aşkın bir süredir de hergün biraz daha büyüyen bir tutkuya dönüşmüş.

“DOĞAL GÜZELLİK DEĞİL, DOĞAL YAŞAM”

Merak ettiği ülkelerin insanlarının yaşam tarzlarını, yaşayış şekillerini, kültürlerini ve kendilerini  fotoğraflamaya çalıştığını belirten  Ortaş şunları söylüyor;                                                                                                                       “Bu kısa süre içinde çektiğim fotoğraflarıma dönüp baktığımda en keyif alarak çektiğim fotoğrafların Türkiye'de mevsimlik fındık işçilerinin çadırlarında, İstanbul'un arka mahallelerinde,Vietnam ve Etiyopya gibi bizim için bilinmezliklerle dolu ülkelerde çektiğim fotoğraflar olduğunu söyleyebilirim. Ben gerçekle ilgili bilgi veren ve bana bir hikâye anlatıp beni saatlerce hayal kurmaya, düşündürmeye itecek fotoğrafları seviyorum. En büyük hayalim de bu tarzda güzel çalışmalara imza atabilmektir. Bu bağlamda fotoğraf çekme amacıyla gideceğim ülkeyi veya şehri seçerken de doğal güzelliklerini değil, doğal yaşamlarını merak ettiğim ülkeleri düşünerek seçiyorum. Etiyopya da bu seçimlerimden birisidir. Bu bizim için bilinmezliklerle dolu ülkedeki insan hallerini paylaşmak gerektiği düşüncesindeyim.. Bu paylaşımın bizi birbirimize daha çok yaklaştıracağına, sahip olduğumuz şeylerin değerini daha iyi anlamamıza yardımcı olacağına inanıyorum...”

n1-015.jpg

n2-011.jpg

n3-004.jpg

Bu haber toplam 1614 defa okunmuştur
Etiketler :
Adres Kıbrıs 402  Sayısı

Adres Kıbrıs 402 Sayısı