1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Nil Virüsü’nden ilk kayıp
Nil Virüsü’nden ilk kayıp

Nil Virüsü’nden ilk kayıp

Batı Nil Virüsü teşhisiyle hastanede bulunan Hilmi Bolel hayatını kaybetti! 7 kişi daha kontrol amaçlı hastanede tutuluyor. Hastaların kan Türkiye’ye gönderildi.

A+A-

Batı Nil Virüsü teşhisiyle hastanede bulunan Hilmi Bolel hayatını kaybetti! 7 kişi daha kontrol amaçlı hastanede tutuluyor. Hastaların kan Türkiye’ye gönderildi.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Bolel’in ölümüyle ilgili “kardiak ve solunum arresti gerçekleşerek” ifadelerine yer verildi.

Bolel'in kalbinin durduğu ve hayata döndürülemediği ifade edildiği açıklamada; “Lefkoşa Devlet Hastanemiz Genel Yoğun Bakımı’nda Batı Nil Virüsü teşhisiyle yatmakta olan, Hilmi Bolel bugün kardiak ve solunum arresti gerçekleşerek kaybedilmiştir. Ailesine başsağlığı dileriz. Dün itibariyle 7 kişi daha kontrol amaçlı hastanemizde tutulmaktadır. Hastaların kan ve BOS örnekleri Türkiye’ye gönderilmiştir. Sonuçlar yine kamuoyuyla paylaşılacaktır.” denildi.

Sağlık Bakanlığı açıklamasında, sivrisineklerin yol açtığı hastalığa karşı önlemler çerçevesinde vatandaşların ne yapması gerektiğine de yer verildi ve şu uyarılarda bulunuldu:

“Sivrisinekler, üremek ve çoğalmak için uygun su kaynaklarına ihtiyaç duyar. Bu su kaynakları, sazlık, bataklık, göl gibi doğal alanlar olabileceği gibi bahçemizdeki bir saksının dibinde, kullanılmayan bir araba lastiğinde ve plastik bir kovada bekleyen su birikintisi de olabilir. Evlerimizin ve bahçelerimizin etrafında birikmiş ve bir haftadan fazla bekleyen su kaynaklarını ortadan kaldıralım. Su depoları ya da varillerin üzerini kapatıp, kovalarda bekleyen suları sık sık boşaltalım. El arabaları vb. ekipmanlarda bekletilen suları boşaltalım. Çatı yağmur su oluklarını temizletelim. Saksı diplerinde bekleyen suları boşaltalım.”

 

Bu haber toplam 8026 defa okunmuştur
İlgili Haberler