1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Nihai karar Pazartesi verilecek…”
“Nihai karar Pazartesi verilecek…”

“Nihai karar Pazartesi verilecek…”

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı dün toplandı, fikir alış verişinde bulundu, son karar Pazartesi verilecek.  Gözler 1 Ekim için alınacak olan eğitim kararında: “Online mı yüz yüze mi?”

A+A-

YENİDÜZEN - Özel

‘Eğitim’, Sağlık Bakanlığı ile Eğitim Bakanlığı arasında yeniden masaya yatırıldı. 1 Ekim’e ertelenen okulların açılmasına ilişkin, dün Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi toplantı yaptı.

Toplantıda son dönemdeki vaka sayılarına ilişkin veriler ışığında yüz yüze eğitimin başlayıp başlamayacağına dair fikir alış verişinde bulunuldu. Komite’nin dün yapılan toplantı sonrasında okulların yüz yüze eğitime başlamasıyla ilgili nihai kararı ise 28 Eylül Pazartesi vereceği ifade ediliyor… 

“Yüz yüze eğitimin başlaması gerekir” görüşünde olan Eğitim Bakanı Çavuşoğlu, online eğitimin devamı durumunda karma eğitim için de yapılan hazırlıklarla dün masaya oturduğu ileri sürüldü. Bakan Çavuşoğlu, ilkokul 2’ye kadar olan sınıflar, ilkokul 5’ler, 8. ve 12. sınıf ile A Level branşında eğitim alan öğrencilere yüz yüze eğitim verilmesi gerektiği yönündeki önerilerini YENİDÜZEN ile dün yaptığı röportajda paylaşmıştı.

Eğitim Bakanlığı’nın bu görüşlerine karşın Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin okullarda yerel bulaş korkusuyla detaylı değerlendirmelerde bulunduğu da ifade edildi.

Bu haber toplam 4449 defa okunmuştur
Etiketler :