1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Nezaketen konuşmamız gerekirdi”
“Nezaketen konuşmamız gerekirdi”

“Nezaketen konuşmamız gerekirdi”

Çağrı ve Musa’nın formasını giydiği Uşak Sportif Spor Kulübü Futbol Şube Başkanı Feyyaz Atalay, Küçük Kaymaklı’dan transfere yönelik gelen tepkilerle ilgili konuştu

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Futbol hayatlarını Türkiye’de sürdürme kararı alan Çağrı Kıral ve Musa Şanlıer’in formasını giydiği Türkiye Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımlarından Uşak Sportif’in Futbol Şube Başkanı Feyyaz Atalay, Yenidüzen Spor Servisi’ne açıklamalarda bulundu. Atalay, Çağrı ve Musa’yı takımlarına katarken Küçük Kaymaklı’dan gelen tepkilerle ilgili olarak “Nezaketen gitmemiz ve konuşmamız gerekirdi” dedi.

Atalay: “Çağrı ve Musa ile sezon başından beri ilgileniyoruz”

Futbolcuların transfer süreci ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Atalay, Çağrı’nın sezon başında kampa katıldığını ancak vatandaşlık işleminden dolayı trasnferinin gerçekleşmediğini belirtti. Musa’yı sezon başında istedikleri, devre arasında alabildiklerini söyleyen Atalay, iki futbolcunun takımlarına fayda saylayacağına inandığını dile getirdi.

“Çağrı sezon başında bize gelmek istedi, biz de değerlendirdik. Bizim kampımıza katıldı. İyi olduğunu ve takımımıza katkı sağlayacağını düşündüğümüz için sezon başında Çağrı ile anlaşmıştık. Vatandaşlık probleminden dolayı olmadı.” diyen Atalay “Sezon başında da Musa ile ilgili bir durumumuz vardı. Biz iki futbolcu ile zaten ilgileniyorduk. Takımımıza katkı sağlayacaklarını düşünüyoruz. Sezon başı aksiliklerden dolayı Çağrı’nın trasferi olmadı ancak hazırlık dönemimizde Musa’yı kampımızda görme fırsatı bulduk” dedi.

“Adil’i değerlendirmek istiyoruz”

Yenicami’den Adil Uçar’ın da kadroya katılacak olması sonrası görüşlerini sorduğumuz Atalay, aldıkları referanslar doğrultusunda bu futbolcuyu değerlendirmek istediklerini belirtti. Atalay “Adil’i de değerlendirmek istiyoruz. Aldığımız referasnslarla Adil’i de kadromuza katmak istiyoruz. Bu oyuncuları daha çok önerilere dayanarak aldık. Tabi ilk etapta referans olarak önerildiler, daha sonra çıkardığımız antrenmanlardaki gözlemlerimizle son kararımızı verdik” diye konuştu.

“Nezaketen konuşmamız gerekirdi”

Çağrı ve Musa’nın transferi sonrası Küçük Kaymaklı Spor Kulübü’nün tepkileri ile ilgili olarak görüşlerini sorduğumuz Atalay, transfer sürecinde nezaketen de olsa K.Kaymaklı ile konuşmaları gerektiğini belirtti. Atalay “Ulusal basına da çıkmış futbolcuların bize transferinin durumu. Aslında Küçük Kaymaklı’ya nezaketen gitmemiz ve transferle ilgili durumu söylememiz gerekiyordu. Yalnız orada FIFA ve UEFA’dan dolayı bir sıkıntı var” diye konuştu.

“Üst liglerde oynarlarsa, ne mutlu bize”

Kastamonuspor’da forma giyen bir diğer Kıbrıslı Türk futbolcu Mustafa Yaşınses’e İkinci Lig’ten teklifler olduğunu Çağrı ve Musa’nın da üst liglerde profesyonel olarak oynamalarının kendilerini mutlu edeceğini söyleyen Atalay şunları kaydetti: “Kastamonu kulübünde forma giyen Mustafa Yaşınses için İkinci Lig’ten teklifler var. Burada birçok lig var. İkinci Lig, Birinci Lig, PTT 1. Ligi gibi. Bu çocuklar kendi gelecekleri için kendilerini gösterebilirler. Seneye bizim takımımız bir üst lige çıkarsa, profesyonel olarak futbol oynanırsa ve bu çocuklar da oralarda oynayabilirlerse bizim için ne mutlu” şeklinde konuştu. Atalay sözlerinin sonunda “Kuzey Kıbrıs ve Türkiye, biz kardeşiz. Bu çocuklar yeteneklerinden burada faydalansın istiyoruz. Daha üst ligde oynamak için buralardan faydalanabilirler” diye konuştu.

Bu haber toplam 1880 defa okunmuştur