1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'Neyi saklıyorsun?'
Neyi saklıyorsun?

'Neyi saklıyorsun?'

Başbakan, CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu seçime günler kala YENİDÜZEN ekibine konuştu, Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun ısrarla açıklamaktan kaçındığı 'mal varlığı' konusunu yorumladı ve Eroğlu’na seslendi.

A+A-

YENiDÜZEN (Özel)

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu,  “Eroğlu toplumun beklentisini reddediyor” diyerek, “Diyelim ki bir mal varlığınız olsa bile niye saklayasınız ki?  Eğer alnınız teriyle kazanmışsanız bunu gururla açıklamanız gerekir” dedi.

Yorgancıoğlu, YENiDÜZEN Haber Merkezi ile bir araya geldi hem gündeme dair hem de Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

“Eroğlu’nun gerilediği bir süreç yaşıyoruz” açıklamasında bulunan Yorgancıoğlu, “En son yapılan kamuoyu yoklamalarında kararsız kitlenin olduğunu biliyoruz. Son hafta tüm çabalarımızı bu alana yöneltmek gibi bir sorumluluğumuz vardır”  ifadesinde bulundu.

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF)’nin KOP  ile olan sürecini de değerlendiren Yorgancıoğlu, KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun ötekileştirilmeye çalışıldığını söyleyerek, “Sanki de vatanı satıyor. Bana göre bu adım, ülkemizde futbol oynayan insanların kendilerini dünyalı gibi hissetmelerine yardımcı olacaktır” dedi. 

Mert ÖZDAĞ: KOP süreci yaşadık, süreç ne aşamadadır? Yaşananları nasıl değerlendiriyorsunuz?

Özkan YORGANCIĞLU: KOP süreci ilk başladığı dönemlerde Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun uluslar arası alana FİFA aracılığıyla açılabilme şansını yakalamaya fırsat verdiği için destek olduk. Bu konuda ilk günden son güne kadar istikrarlı bir şekilde destekleyen bir duruşum da vardı.

Kıbrıslı Türklerin, sporcularının kendilerini uluslar arası spor camiasının bir üyesi olarak hissedebilmeleri gerekiyor. İçinde bulunduğumuz yapı, gençlerimizin belirli bir noktaya kadar gelmesini, o noktada da spor hayatlarını son bulmasını sağlıyor. Bu yalnızca futbolda değil, sporun diğer alanlarda da böyle. Kendinizi aşamazsınız, uluslar arası sporcuların haklarına sahip hissetmezseniz ilerlemeniz mümkün değildir. 

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun yaptığı, FİFA huzurunda KOP’la eşit statüde gelecek yaratma çabasıdır. Geçtiğimiz yıl FİFA huzurunda imzalanan protokol, bazı eksikliklerine rağmen KOP ile Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun hem kuzeyde hem de güneyde spor yapmasını öngörüyor. Ama aynı zamanda bu birlikteliğin onay vermesi halinde diğer ülkelerle de karşılaşma yapmasına imkan verir.

Benim için daha da önemlisi; FİFA’nın Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nu muhatap alarak, masasında KOP ile eşit statüde görmesidir. Bu önemli bir olaydır. Gelinen aşamada Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu FİFA’ya mektup yazarak, kendi yasal alt zeminini uyumlaştıracağını söyledi.

İddia edilenin aksine Federasyonu’nun yazdığı yazı KOP’a değil, FİFA’ya yazılmıştır. Hasan Sertoğlu, süreç tamamlandıktan sonra KOP’la varılan mutabakatın hayata geçirilebilmesi için adım atacağını söylüyor.

Sertoğlu yeni bir şey yapmadı. Eskiden altına imza attığı süreci FİFA’ya uyumlaştırmaya başlayarak, ilerleteceğini söylüyor. Bana göre bu adım, ülkemizde futbol oynayan insanların kendilerini dünyalı gibi hissetmelerine yardımcı olacaktır. Dolayısıyla bizim de Federasyon’a engel olmak yerine yardımcı olmamız gerekiyor.

-----------------------

“Sertoğlu öyle bir ötekileştiriliyor ki sanki de vatanı satıyor”

Mert Özdağ: Yardımcı olmaktan kastınız nedir? Sonuçta hükümetlerin ve siyasilerin çok da içinde olmadığı bir süreç…

Özkan Yorgancıoğlu: Yardımcı olmaktan kastım şudur; Sertoğlu öyle bir ötekileştiriliyor ki sanki de vatanı satıyor. Yardımcı olmak, Sertoğlu’nun önünü açmak, onun aldığı kararlara destek olarak cesaretlendirmektir. Bunun finansman ile ilgili bir yanı yoktur. Eğer siz buna engel olur ve ötekileştirirseniz, bu işi yapanların böyle bir adımı atma konusunda isteksiz konuma gelmelerini sağlarsınız.

Kendi insanlarımıza güvenerek, halkımızın aleyhine bir şey yapmayacağı bilinciyle hareket ederek yardımcı olmak en doğru şeydir.
 
Burhan Gürkan: Peki Spor Bakanı’nın ‘ilişkileri askıya alma’ düşüncesine nasıl bakıyorsunuz?

Özkan Yorgancıoğlu: Bunu doğru bulmadığımı daha önce açıklamıştım. Hiçbir yönetici veya hiçbir bakan kendi kurumlarıyla kavgalı olma hakkına sahip değildir. Bu yüzden ‘Ben Futbol Federasyonu ile ilişkilerimi askıya aldım’ demek belki bir tepki olarak söylenmiştir ama hayat bulmaması gereken bir tepkidir.

Burhan Gürkan: Bunu detaylandıracak olursak, protokol gereği spor kulüplerine verilecek katkının aktarılmayarak, ihtiyacı olan kulüplere direkt verileceği söylendi. Bunu nasıl yorumluyorsunuz?

Özkan Yorgancıoğlu: Bu mümkün değildir. Çünkü varılan mutabakat, imzalanan sözleşme katkının doğrudan federasyona ödenmesini öngörüyor. Federasyonu’nun aldığı karar kulüpler tarafından onaylanmış bir karardır. Bu nedenle Federasyonu kulüplerden ayırarak, yalnızlaştırmak doğru bir karar değildir.

“Meclis’ten geçmeden girişim yapılmayacak”

Mert Özdağ: Son dönemde Koordinasyon Ofisi de gündeme geldi. Son olarak konu ne durumdadır?

Özkan Yorgancıoğlu: Böyle bir anlaşma imzalanarak, Bakanlar Kurulu’ndan geçti. Bu herkesin bildiği bir olaydır.

Fayka Arseven Kişi: Bu konuda teknik bir hata mı yapılmıştı?

Özkan Yorgancıoğlu: Burada iyi niyetle bir iş yapılmıştı. Çünkü doğrudan finansman akışı sağlanacaktı, ülkede değişik alanlarda yatırım yapılacak, bağımlılıkla mücadele konusunda kaynak sağlanacaktı. Ancak bu kararın Meclis’ten geçmesi gerektiği ortaya çıktı.

Bunu Başsavcılığa yazdığım yazı ile de teyit ettik. Meclis’ten geçmediği sürece hukuki bir zemini oluşmayacak. Biz bu işi Meclis’e götürme kararı aldık. Kararımızı Ekonomi Turizm Gençlik ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’a da yazılı olarak bildirdik. Geçtiğimiz gün ilgili bakanlıktan kararın Meclis’ten geçmediği sürece herhangi bir girişim yapmayacağına ilişkin yazı geldi.

Fayka Arseven Kişi: Siz bu kararı Meclis’te destekleyecek misiniz? CTP-BG kanadının bu konudaki tutumu nedir?

Özkan Yorgancıoğlu: Meclis’e geldiğinde, bu konuyu tartışacağız. Farklı görüşleri olan arkadaşlar olabilir, grup kararı üreteceğiz.

Fayka Arseven Kişi: Meclis grubunda konu gündeme gelmedi mi?

Özkan Yorgancıoğlu: Henüz bu konu gündeme gelmedi. Seçim sonrasına kalacak.

-----------------------------

“Eroğlu’nun gerilediği bir süreç yaşıyoruz”

Mert Özdağ: Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Özkan Yorgancıoğlu:  Seçime son günler kaldı. Giderek artan oranda Sayın Eroğlu’nun gerilediği bir süreç yaşıyoruz. Burada gerilemeden kimin nasıl daha çok yararlanacağı önemlidir. Parti olarak Sibel Siber’i aday gösterdiğimiz herkes tarafından bilinen bir şeydir. Her bölgede zaman zaman ayrı gruplar, zaman zaman birlikte dolaşarak adayımızın seçilmesi için uğraşıyoruz.

Her gittiğimiz yerde, her yaptığımız eylemde Sibel Siber’e artan oranda bir desteğin oluştuğunu görüyoruz. Son günleri aynı azim ve kararlılıkla yürütülmesi önemlidir. Partimizin bütün yapısı ile birlikte oyları çoğaltmak adına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hareket etmesi önemlidir. Partimizin eski veya yeni yöneticilerinin bu sorumluluk bilincinde olduklarını görüyorum.

Yapılan kokteyllerde herkesin tavrını çok açık ve net görüyorum. Burada önemli olan ‘ortada olan’ insanların bu alanda teşvik edilmesidir. En son yapılan kamuoyu yoklamalarında kararsız kitlenin olduğunu biliyoruz. Son hafta tüm çabalarımızı bu alana yöneltmek gibi bir sorumluluğumuz vardır. Kitlesel ve bireysel olarak da çabalar sürüyor.

--------------------------------------------------------

“Eroğlu, toplumun beklentisini reddediyor”

Mert ÖZDAĞ: Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun mal varlığına ilişkin tartışmalar basında sürüyor. Hala bir açıklama gelmedi. Bu konuda tavrınız nedir?

Özkan YORGANCIOĞLU: Ben bunu anlatmakta zorlanıyorum.

Fayka Arseven KİŞİ: Eroğlu anayasal bir suç işliyor mu?

Özkan YORGANCIOĞLU: Belki anayasal suç değil. Çünkü her 5 yılda bir açıklanır gerekçesi var. Eroğlu 5 yıl dolmadığı için açıklamadığını söyleyebilir. Bu yasal olmaktan çok toplumun beklentisini reddetmektir. Onun bu alandaki ihtiyacını görmezden gelmek demektir. Ben olsam 3 defa açıklarım. Bunun saklanacak neyi var ki?

“Açıklamamasını anlamakta zorlanıyorum”

Mert ÖZDAĞ: Sizce neden açıklamıyor?

Özkan YORGANCIOĞLU: “Diyelim ki bir mal varlığınız olsa bile niye saklayasınız ki?  Eğer alnınız teriyle kazanmışsanız bunu gururla açıklamanız gerekir. Neyi saklıyorsun? Dediğim gibi, anlamakta zorlanıyorum. Benim çok malım olsa ki yoktur, açıklarım. Bunu saklamanın bir şeyi yok. Eğer yasal bir engel yoksa bir vatandaş Tapu Dairesi’ne gitse, araştırma yapsa öğrenir. Halbuki kendi gönlünüzle açıklarsanız,  itibari olarak algı yaratırsınız. Ancak ısrarla açıklamayı reddederseniz bende olduğu gibi herkesin kafasındaki soru işareti artar.”

YARIN DEVAM EDECEK

Bu haber toplam 1729 defa okunmuştur