1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Nevin Yanıt
Nevin Yanıt

Nevin Yanıt

Nevin Yanıt

A+A-

Burhan Gürkan

Türk atletizminin en iyi kısa mesafe koşucularından biri olarak sayılır Nevin Yanıt. Birçok rekorun sahibi ve Türkiye’de ilklere imza atmış bir isim. Olimpiyatlarda kısa mesafede final koşan ilk Türk atlet. En önemli başarıları 2010 yılında Barcelona’da ve 2012 yılında Helsinki’de düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda altın madalya kazanması. 2012 Londra Olimpiyatları 100 metre engelli finalinde 5’incilik elde etse de, yarı finalde koştuğu 12.58 ile kendine ait rekoru geliştirdi. Bu kadar başarının ardından yaşadığı kötü bir olayla sporun dışında kaldı. Şubat 2013’te Düseldorf’ta katıldığı PSD Bank Yarışı’nda verdiği idrar örneğinin A ve B numuneleri pozitif çıkınca 2 yıl men cezası aldı.

ATATÜRK STADI’NDA ÇALIŞIYOR

Cezasının üzerinden yaklaşık bir buçuk yıl geçen Nevin Yanıt ile Lefkoşa’da, Atatürk Stadı’nda görüştük. Kıbrıs’a geliş sebebi, eşinin askerlik görevi. Bu ay içerisinde uzun bir zamandan sonra çivilileri giyip Mersin’de piste çıktığını söyleyen Yanıt, 2006 yılında çıkış yaptığı döneminde Türkiye Milli Takımı ile geldiği Kıbrıs’a yeni bir başlangıç için geldi. Bir süre sonra cezasının kalkmasını beklediğini belirten Yanıt, pistlere dönüp kısa vadede Avrupa Şampiyonası’nda yarışmak, uzun vadede 2016 Rio Olimpiyatları’nda yer almak istiyor.

“ŞU PİSTE ÇIKTIYSAM BENİ TUTAN OLMAYACAK”

“Çok zor bir dönemden geçtim, psikolojik olarak çok yıprandım. Eğer ben şu piste çıktıysam, beni tutan olamayacak. Sadece kafamda bu var” diyen Yanıt, “Halen gitmedi ama belki de madalyam gidecek, ortada birşey yok. Ama madalyam giderse ben tekrardan o madalyayı alabilmek için mücadele edeceğim 2015’te. Ondan sonraki en büyük hedefim 2016’da Olimpiyatlarda madalya almak” diyerek kendisine yeniden bir hedef çizmiş durumda.

“KÖTÜ ŞEYLER YANINDA İYİ ŞEYLER DE YAŞADIM”

“2006 yılında da ben buraya Milli Takım ile kampa gelmiştim ve çok memnun kalmıştık” diyen Yanıt “Benim çıkışım o süre içerisinde olmuştu” şeklinde konuştu. Yanıt “Son zamanlarda kötü bir olay yaşadım. Bununla birlikte baktığım zaman çok iyi şeyler de yaşadım, evlendim. Yavaş yavaş herşeyi yoluna koyduğum zaman çok daha iyi ve güzel düşünebiliyorum” diye konuştu. Eşinin askerlik görevi için Kuzey Kıbrıs’ta olduğunu, karşılıklı birbirlerine güç verdiklerini belirten Yanıt, antrenmanlarını burada yaparak eşinin askerlik görevi bitene kadar burada kalacağını dile getiriyor.

“İNŞALLAH 8 AY SONRA PİSTLERE DÖNERİM”

“Neredeyse bir buçuk yıldır cezam devam ediyor. İnşallah bu 2 yılla tamamlanır ve ben 8 ay sonra pistlere dönerim. Eğer öyle olursa 2015 Mart ayında ilk Avrupa Şampiyonası’na çıkacağım. Orada tabii ki ilk hedefim final yarışmak olacak çünkü bir buçuk yıldır hiçbişey yapmıyorum” diyen Yanıt, “Küçükken Süreyya Ayhan’ı izleyerek büyüdük. Ben hep bir Türk kadını bunları başarabiliyorsa ben de başarabilirim” dediğini dile getirdi. 2012 Londra Olimpiyatları öncesi annesi Semire Yanıt ile reklam filminde yer almıştı Nevin Yanıt. Annesi “Nevin’in branşı engel atlamak. Azmiyle, çalışarak inşallah kendi hayatında da o engellerin hepsini aşar” cümlelerini kullanmıştı. Nevin Yanıt, önündeki bu zor engeli aşar mı bilinmez, bekleyip hep birlikte göreceğiz.

Fotoğraflar: Eren Şişik

Bu haber toplam 1931 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 165. Sayısı

Adres Kıbrıs 165. Sayısı