1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Nestorian Kilisesi’nde 57 yıl sonra ayin
Nestorian Kilisesi’nde 57 yıl sonra ayin

Nestorian Kilisesi’nde 57 yıl sonra ayin

Mağusa suriçinde bulunan “Agios Georgios Eksorinos” (Nestorian) Kilisesi’nde, yarın 57 yıl sonra yeniden ayin yapılacağı haberi, Güneydeki gazetelere de dün haber oldu.

A+A-

Mağusa suriçinde bulunan “Agios Georgios Eksorinos” (Nestorian) Kilisesi’nde, yarın 57 yıl sonra yeniden ayin yapılacağı haberi,  Güneydeki gazetelere de dün haber oldu.
Fileleftheros gazetesinin haberine göre, kilisedeki ayinleri yönetecek olan Konstantias Metropoliti Vasilios, Güney Kıbrıs  Haber Ajansı KİPE’ye açıklamasında, kilise komitesinin Kuzey makamlarından ayin için izin aldığını söyledi.
Kilisede ayin yapılması arzusunun eskiden beri var olduğunu, öte yandan Kuzey makamlarıyla yapılması gereken düzenlemeler yüzünden, süreçte gecikme yaşandığını dile getiren Vasilios, ayin için kiliseye ikonalar da götürüleceğini, çünkü kilisenin içerisinde bulunan şeylerin kaybolduğunu savundu.
Ayinin 8 Aralık Pazar günü sabah saat 08.00’de yapılacağını dile getiren gazete, ayine “Maraş” Belediye Başkanı Aleksis Galanos ve Belediye heyetinin katılacağını da ekledi.
Haravgi gazetesinde yer alan bir haberde ise, St. Barnabas Manastırı’nın başpapazı Gavriil’in, önceki gün 90 yaşında hayatını kaybettiği haber verildi. TAK

Bu haber toplam 3253 defa okunmuştur
Etiketler : ,