1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Nefes kesen maç UKÜ’nün: 21-19
Nefes kesen maç UKÜ’nün: 21-19

Nefes kesen maç UKÜ’nün: 21-19

Hentbol Büyük Erkekler’de UKÜ ezeli rakibi YDÜ’yü mağlup ederek yenilgisizliğini sürdürdü, rakibine ilk mağlubiyetini yaşattı.

A+A-

Eren ŞİŞİK

KKTC Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Hentbol Büyük Erkekler Ligi’nde haftanın karşılaşmasında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi ile Yakın Doğu Üniversitesi karşı karşıya geldi. Karşılaşmada daha az hatayla oynayan ve rakibini 21-19 mağlup etmeyi başaran UKÜ maçtan galibiyetle ayrılarak hem rakibinin namağlup serisini sonlandırdı hem de yoluna kayıpsız devam etti.

Rakibine ilk mağlubiyetini tattırdı
Karşılaşmaya hızlı başlayan ekip UKÜ oldu. Rakibini yakaladığı hızlı hücumlarla bir anda şaşkına çeviren mavi siyahlılar rakibini hataya da zorladı ve kazandığı 7 metre atışlarını da golle sonuçlandırarak arayı açmayı başardı. Rotasyonda çok fazla oyuncu kullanmamasına rağmen rakibi karşısında daha üstün bir oyun ortaya koyan Harika Kıral’ın öğrencileri maçtan galip ayrılmasını bildi. YDÜ takımı da özellikle hücumlarda yakaladığı pozisyonlarda UKÜ kalecileri Gürkan Birer ve Şemsi Yıldırım ile direkleri geçemedi ve karşılaşmadan mağlup ayrılarak bu sezonki ilk yenilgisini aldı.

Veli hücumda, Ersen savunmada kusursuz oynadı
Karşılaşmada UKÜ takımının yıldız oyuncusu Veli Ardıç kaydettiği 7 golle galibiyette önemli rol oynadı ve takımı adına en çok gol atan oyuncu oldu. Öte yandan kritik anlarda oyuna ağırlığını koyan Hasan Kutay da etkili oyunuyla göz doldururken, Ersen Bakay da savunmadaki kusursuz oyunuyla YDÜ’lü oyunculara geçit vermedi. YDÜ takımında Özden Demiralp 7 gol kaydetmesine rağmen takımını mağlubiyetten kurtaramadı. YDÜ’nün yıldız oyuncuları Şahin Kopça ve Ömer Bozkurt UKÜ’nün etkili savunması arasında kaybolup gitti.

-----------------------

UKÜ 21 – YDÜ 19

Yer: Atatürk Spor Salonu
Hakemler: Osman Atakan, Derviş Atakan
İlk Yarı: 14 – 9
UKÜ: Gürkan Birer, Ahmed Elkha Teeb, Cihan Talaş, Seyit Dereboylular, Veli Ardıç (7), Erdi Cingöz, Tuğberk Yiğitcan (2), Hasan Kutay (2), Kemal Topaloğlu (5), Celal Margilili, İbrahim Öksüzoğulları (5), Tansu Kofalı, Şemsi Yıldırım, Sezer Saymaz, Arda Kansu, Ersen Bakay
YDÜ: Doğay (1), Ahmet Altan (4), Suat Erosal (2), Erdal Şamil, Ömer Bozkurt (1), Zeeb Choudry, Fırat Alasya, Murat Çaltınoğlu, Doğukan Mengü, Erdal (2), Gökay Tatlıyay (1), Fırat Çolakoğlu, Adrian Özalmış, Özden Demiralp (7), Kadir Alkış, Şahin Kopça (1)

Bu haber toplam 1880 defa okunmuştur