1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Nefes aldığımız sürece üretmeliyiz”
“Nefes aldığımız sürece üretmeliyiz”

“Nefes aldığımız sürece üretmeliyiz”

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk Narenciye Üreticileri Birliği ve Lefke Avrupa Üniversitesi’ni (LAÜ) ziyaret etti, ardından Gemikonağı’nda vatandaşlarla sohbet etti

A+A-

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk Narenciye Üreticileri Birliği ve Lefke Avrupa Üniversitesi’ni  (LAÜ) ziyaret etti, ardından Gemikonağı’nda vatandaşlarla sohbet etti.
Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Akıncı Güzelyurt’ta Kıbrıs Türk Narenciye Üreticileri Birliği’ni ziyaret ederek  Birlik Başkanı Ali Alioğlu, yönetim kurulu ve birlik üyeleriyle görüştü.
Görüşmede birlik yetkilileri ve üyeleri Akıncı’ya narenciye sektöründe yaşanan sıkıntıları aktardılar.
Akıncı da konuşmasında 80’li yılların ikinci yarısında, TKP’nin ada ekonomilerinde ekonominin eğitim ve turizm hizmet sektörünü ön plana çıkardığını; ancak tarımsal üretimin de ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladığını söyledi.
Akıncı, “Bu, doğrudan insan yaşamını ilgilendiren bir sektördür. Bu nedenle hiçbir ülke tarımını ihmal edemez, her şeyi dışarıya ipotek edemez” diye konuştu.
Akıncı, narenciyenin en önemli üretim alanlarından biri olduğunu ancak sürekli sıkıntılarla boğuştuğunu kaydederek sektöre daha çok ilgi gösterilmesi ve sektöre daha çok ilgi gösterilmesi; üreticiyi koruyacak tedbirler alınması gerektiğini vurguladı.
“Nefes aldığımız sürece üretmeliyiz” diyen Akıncı, geleceğimizin kurtulması için el birliğiyle mücadeleye devam edilmesi gerektiğini vurguladı. TAK

Bu haber toplam 1401 defa okunmuştur