1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Ne mühürmüş be!
Ne mühürmüş be!

Ne mühürmüş be!

Ekim 2014’de “Can ve mal güvenliğini tehdit ediyor” gerekçesi ile mühürlenen tesis yaklaşık 10 aydır mührün kaldırılmasını bekliyor

A+A-

 

Hüseyin KIRAL - Eren ŞİŞİK

KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu’nun geçtiğimiz yıl içinde inşa etmeye çalıştığı Halter, Vücut Geliştirme ve Fitness Salonu’nu, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) İmar Şubesi ile İnşaat Mühendisleri Odası’nın yapmış olduğu incelemelerden sonra ‘can ve mal güvenliğini tehdit eder boyutta imal hatası olduğu’ gerekçesi ile 5 Ekim 2014’de mühürlenmişti. Federasyon yaklaşık on aydır işlemlerin tamamlanıp mührün bir an önce kaldırılmasını ve inşaatın tamamlanmasını bekliyor.
Tamamen kendi imkanları ile Lefkoşa Atatürk Spor Kompleksi içerisine yaptıkları tesisin Ekim 2014’de teslim almayı planlarken, mühürlenip yarım kalmasından dolayı mağdur duruma düştüklerini belirten federasyon yetkilileri, işlemlerin bir an önce tamamlanmasını ve salonu tekrardan devralmak istediklerini söyledi.

Ali Dağlameroğlu: “10 aydır aynı laf. Ha bu gün, ha yarın”
KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu As Başkanı Ali Dağlameroğlu, son yıllarda federasyon olarak uğraş verdikleri branşlarda uluslararası başarılar yakaladıklarını ve bu başarıların devamı için salonun mutlaka erken bir zamanda kendilerine teslim edilmesi gerektiğini söyledi.
Dahlameroğlu, “Her gün aynı şeyi dinlemekten usandık, ha bugün ha yarın diyerek 10 ayı geride bırakıyoruz ve bir türlü gerekli işlemleri tamamlayıp inşaatı devam ettiremiyoruz.” dedi.

Buse Özalp: “Çelik ve beton testler yapıldı, yakında inşaata devam edeceğiz”
Ülkemizde faaliyet gösteren HEBO yapı şirketi ile anahtar teslim için anlaşan KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu bir an önce salona kavuşmak için çabalarken, şirket de gerekli testlerin yapılması için uğraş veriyor.
HEBO Yapı Müdürü Buse Özalp, “Tesis için istenen ve gerekli görünen testler yapıldı. Ağustos sonu veya Ekim sonu inşaatı istenildiği gibi federasyona teslim edeceğiz.” dedi.

Bu haber toplam 2224 defa okunmuştur