NE İLK, NE DE SON!

NE İLK, NE DE SON!

Kıbrıs ile Türkiye U21 takımları yarın Larnaka’da karşılaşacak

A+A-

Uluslararası alanda birbirini tanımayan iki ülke olan Kıbrıs Cumhuriyeti ile Türkiye’nin spor çatısı altında buluşmalarına bir yenisi daha ekleniyor. İki ülke 2019 U21 Avrupa Şampiyonası 6. Grup Eleme mücadelesinde yarın Larnaka’da karşı karşıya gelecek. Ambargolar altında uluslararası alana açılamayan Kıbrıslı Türk sporcular yine iki ülkenin maçına seyirci kalacak.

 

Larnaka’da karşılaşacaklar

İki ülke daha önce sportif branşlarda bir çok kez karşı karşıya geldi. Gerek futbol, gerek basketbol, gerek voleybol, gerekse atletizmde hem uluslararası organizasyonlarda hem de kendi ülkelerinde düzenledikleri organizasyonlarda birbirlerini konuk etti. Bu buluşmaların en fazlası ise futbolda gerçekleşti. Kulüpler bazında ve milli bazda birçok karşılaşmada rakip olan Kıbrıs Cumhuriyeti ve Türkiye, yarın AEK Larnaka’nın stadı olan AEK Arena’da karşılaşacak. Maç saat 17.00’de başlayacak.

 

İki yıl önce yine karşılaşmışlardı

İki ülkenin U21 takımları iki yıl önce ve geçtiğimiz yıl yine Avrupa Şampiyonası eleme grubu mücadelesinde rakip olmuşlardı. U21 2017 Avrupa Şampiyonası Grup eleme mücadelesinde aynı grupta yer alan iki ülke arasında 12 Kasım 2015’te Larnaka’da Ammochostos Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Türkiye 3-0’lık skorla kazanırken, 1 Eylül 2016 tarihinde Ankara Osmanlı Stadı’nda yer alan karşılaşmayı ise Kıbrıs 1-0’lık skorla galibiyetle noktalamıştı.

 

Türkiye geç saatlerde adaya geldi

Karşılaşma öncesinde Teknik Direktörlüğünü Abdullah Ercan’ın yaptığı Türkiye U21 Milli Takımı dün gece geç saatlerde adaya geldi. Atina üzerinden Larnaka’ya gelen Türkiye, bugün saat 17.00’de maçın oynanacağı AEK Arena Stadı’nda maç öncesi son çalışmasını yapacak. Maç öncesi gruptaki son puan durumu şöyle:

tr---cy-u21-puan.jpg

Bu haber toplam 2044 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler