1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Narenciye üreticisine üvey evlat demek yanlış”
“Narenciye üreticisine üvey evlat demek yanlış”

“Narenciye üreticisine üvey evlat demek yanlış”

Gıda, Tarım Ve Enerji Bakanı Sennaroğlu, Narenciye Üreticilerini kabul etti…

A+A-

Gıda Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, narenciye üreticilerini kabul ederek sektördeki sorunları değerlendirdi.

Sennaroğlu, kabulde yaptığı konuşmada çeşitli platformlarda dile getirilen bakanlığın çifte standart uyguladığı ve narenciye üreticisine üvey evlat muamelesi yaptığı yönündeki söylemlerin doğru olmadığını belirtti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı Ali Alioğlu, Cypfruvex’e verilen 41 bin ton ürün bedelinin ve dalında kalan 10 bin 280 ton narenciyenin ne zaman ve ne şekilde ödeneceğini öğrenmek için bakanı ziyaret ettiklerini söyledi.

Sennaroğlu

Narenciye üreticilerine Doğrudan Gelir Desteği ve ihracat teşvik primi gibi desteklerin bütçede yer aldığını belirten Sennaroğlu, ancak tarımın hiç bir sektöründe olmadığı gibi narenciyede de satılmayan ürünün ödenmesi için bütçede herhangi bir kaynak olmadığını kaydetti.
Sennaroğlu, narenciyecinin ödenmesinin tek yolunun Cypfruvex’e verilen ürünün konsantresinin satılması olduğunu kaydetti.

“Sorunu çözmek için her yolu deniyoruz”

Sennaroğlu, Cypfruvex’in aldığı 41 bin ton ürün, geçen yıldan kalan 8 milyon TL’lik ürün bedeli, kurumun piyasaya olan borçları ve cari giderler de dahil 32 milyon TL kaynağa ihtiyacı olduğunu belirtti. Söz konusu ürünün mevcut piyasa olan Türkiye’ye gönderilmesinin 2.5 yıl alacağını ifade eden Sennaroğlu, bu konuda görevlendirilen kişilerin çeşitli ülkelerde Pazar arayışını sürdürdüğünü kaydetti. Sennaroğlu, bunun yanında konunun Bakanlar Kurulu’nun gündeminde de bulunduğunu söyledi.
“Sorunu çözmek için her yolu deniyoruz” diyen Bakan Sennaroğlu, tek dertlerinin üreticinin alın terinin karşılığını alması olduğunu ifade etti.

(tak)

Bu haber toplam 1607 defa okunmuştur