1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Narenciye meclis önünde eylem yaptı
Narenciye meclis önünde eylem yaptı

Narenciye meclis önünde eylem yaptı

Eyleme 18 araç ve 5 kamyonla katılan üreticiler hükümeti korna ve sloganlarla protesto etti. Üreticiler yere çarşaf sererek yoldan geçenlerden “yardım” talebinde bulundu.

A+A-

Kıbrıs Türk Narenciye Üreticileri Birliği, ürün bedellerinin ödenmediği gerekçesiyle Meclis önünde araçlı eylem düzenledi.
Üreticiler, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun “ürün bedelinin yarısının ödeneceğini” yinelemesinin ardından eylemlerine son verdi.

Eyleme 18 araç ve 5 kamyonla katılan üreticiler hükümeti korna ve sloganlarla protesto etti. Üreticiler yere çarşaf sererek yoldan geçenlerden “yardım” talebinde bulundu.

Üretici temsilcilerinden bir grup, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile görüştü. Başbakan Yorgancıoğlu ile Kıbrıs Türk Narenciye Üreticiler Birliği Başkanı Ali Alioğlu, görüşmeden sonra birlikte basın toplantısı düzenledi. Görüşmenin ardından eylemciler yaklaşık 1 saat daha Meclis önünde kaldı.

YORGANCIOĞLU: “ÜRETİCİNİN FEVERANI HAKLI”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, üretici temsilcileriyle görüşmesinde, Cypfruvex tarafından alına ürün bedelinin yarısının üreticilere ödeneceği sözünü yineledi.

Yorgancıoğlu, Cypfruvex’in aldığı ürün bedelinin yüzde ellisinin ödemesinin başlatıldığına işaret ederek, bunun eldeki konsantre satılarak değil, başka kaynaklardan yapıldığını anlattı.

Özkan Yorgancıoğlu, dalında kalan ürün içinse ayrı kaynak bulmaya çalıştıklarını ve önümüzdeki günlerde eldeki konsantrenin satılmasıyla diğer kısım ödemenin de yapılmasının planlandığını kaydetti.

Başbakan Yorgancıoğlu, üreticinin feveranının haklı bir feveran olduğunu kaydetti.

"CYPFRUVEX YENİDEN YAPILANDIRILMALI"

Cypfruvex’in yeniden yapılandırılmasının gerekli olduğunu söyleyen Yorgancıoğlu, söz konusu ödemeler yapıldıktan sonra, ilgili kişilerle Cypfruvex’in nasıl yapılandıracağını konuşup, her yıl aynı problemin yaşanmasını engellemeye çalışacaklarını kaydetti.

ALİOĞLU: “ÖNEMLİ OLANIN ÜRETİCİNİN YENİ YILA AÇ-SUSUZ GİRMEMESİ”

Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı Ali Alioğlu da Cypfruvex’in aldığı ürün bedelinin yarısının, toplam alacaklarının 3’te 1’ne denk geleceğine işaret ederek, bazı üreticilerin rahatlatılacağını ancak dalında kalan narenciye için de ödeme beklediklerini ifade etti.

Alioğlu, Meclise gelip eylem yapmaktaki amacın “bağcıyı dövmek” veya hükümete baskı yapmak olmadığını kaydederek, önemli olanın üreticinin yeni yıla aç-susuz girmemesi olduğunu bildirdi.

Ali Alioğlu, “Gönül bu 19 Milyon TL’nin hepsinin Güzelyurt’a düşmesini isterdi ve bugün biz de teşekkür ediyor olurduk.. Verilen sözlerin tutulmayışı bizi üzdü... Yine Güzelyurt’a boynu bükük ve mağdur şekilde dönüyoruz” ifadelerini kullandı.

Alioğlu verilen sözlerin tutulmaması nedeniyle hükümeti eleştirerek, hükümetin istifaya davet etti.

(tak)

Bu haber toplam 1627 defa okunmuştur