1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Narenciye Kesim Ekipleri, paralarını istiyor
Narenciye Kesim Ekipleri, paralarını istiyor

Narenciye Kesim Ekipleri, paralarını istiyor

Güzelyurt Narenciye Kesim Ekipleri Birliği, UBP Hükümeti’nin yıllardır ayırım yaparak, “kendine yakın olmayan” ekiplere kesim işi vermediğini, alacaklarının da kesinti yapılarak kendilerine ödendiğini dile getirdi.

A+A-

‘Ayrımcılık var, zarardayız’

Didem MENTEŞ

Güzelyurt Narenciye Kesim Ekipleri Birliği, hükümeti “ayrımcılık yapmakla” suçladı.
Hükümetin kendi “yandaşları” dışında kesim işi vermediğini dile getiren birlik yöneticileri, geçmiş dönemde kendilerine 15 günde bir yapılan ödemelerin de ortadan kaldırıldığına dikkat çekti.
Cypfruvex’in kesim paralarını Yakın Doğu Bankası’ndan yaptığını, bankanın 2 kefil, ikamet izni ve belgeyle birlikte ödeme gerçekleştirdiğini anlatan ekipler; faiz kesintisi mağduru olduklarına da dikkat çekti.
Güzelyurt Narenciye Kesim Ekipleri Birliği üyeleri, YENİDÜZEN’e yaptıkları açıklamada, “2009 yılından beri greyfurt, limon ve valencia kesim ücretinde hiçbir artış yapılma, zararımız çok büyük” dediler.

“% 16 faiz kesiyorlar”

2009 yılından beri 85 milyon TL civarında kesim yaptıklarını ancak gereken ödemeyi alamadıklarını ifade eden birlik üyeleri, “CTP döneminde 15 ile 20 gün bir ödeme yapılırdı. UBP bir sistem çıkardı. Kesim yaparız, Cypfruvex’e veririz, bir kağıt verirler, bankaya götürürüz banka bizden ikametgah kağıdı ve 2 kefil ister. Eğer 100 milyon TL alacağın varsa 60’ını al, 40’nı bırak der. Kesim yaptığımız paranın % 16’sını faize kesiyorlar” dedi.

“Kesim ayı bitti paramızı alamadık”

5 yıldır greyfurt kesim parasının tonu 43 TL’den, valencia kesim ücretinin tonu 70 TL’den ve limonun ise 90 TL’den ödendiğini söyleyen kontraktörler, “hiçbir artış yapılmadı zarara uğradık” diye konuştu.
Kesim Ekipleri üyeleri şöyle dedi: “Bu işin en fazla cefasını çeken bizleriz. Birçok giderimiz var ancak paramızdan faiz kesilir. Paramızın tam olarak verilmesini istiyoruz.”

Bu haber toplam 1629 defa okunmuştur