1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Namsoy ve Hulusioğlu Özersay dedi
Namsoy ve Hulusioğlu Özersay dedi

Namsoy ve Hulusioğlu Özersay dedi

Bağımsız cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay bugün Lapta Belediyesi’ne gerçekleştirdiği ziyarette seçime yönelik açıklamalarda bulundu.

A+A-


Bağımsız cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay bugün Lapta Belediyesi’ne gerçekleştirdiği ziyarette seçime yönelik açıklamalarda bulundu.

Yaptığı ziyaretler sırasında Özersay’a hem Lapta Belediye Başkanı Namsoy’dan hem de Çatalköy Belediye başkanı Hulusioğlu’ndan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde açık destek geldi.

Özersay, bugün gerçekleştirdiği ziyaretlerde Çatalköy ve Lapta belediye başkanları ile bir araya geldi. Lapta Belediye başkanı Fuat Namsoy ve Çatalköy Belediye başkanı Mehmet Hulusioğlu’nun açık destek vererek yaptıkları açıklamanın ardından birçok belediye başkanı da Özersay’a ulaşarak destek beyanında bulundu.

Belediye başkanı Namsoy yaptığı açıklamada ülkede git gide artan sorunlar olduğuna dikkat çekerek, yeni yüzlerin ve yeni isimlerin aldıkları eğitimle bu işi daha ileriye taşıyacağından ve bunu da yapabilecek tek aday olan Özersay’ın olduğuna vurgu yaptı. Özersay’a açık destek beyan eden Namsoy yeni siyasetin artık gençlerle değişeceğini işaret etti. Devletin içinde birçok sorunlar olduğunu hatırlatan Namsoy, sorunların günden güne arttığını söyleyerek, 19 Nisan’da halkın doğru karar vereceğini ifade etti.

Ziyaretinde köhnemiş eski siyaset anlayışının değişmesi gerektiğine vurgu yapan Özersay, çocukluk yıllarındaki isimlerin halen vaatler vererek seçime girdiğine dikkat çekerek, yeni nesillerle yeni siyaset anlayışının gelişeceğine vurgu yaptı.
Gençlerin umutsuzluk içinde olduğuna ve devlete olan güvenin günden güne yitirildiğine değinen Özersay, toplum olarak kazanmak eski ve denenmiş kişilere değil konunun uzmanı ve genç kişilere fırsat verilmesinin kazandıracağına işaret etti.

Özersay parti desteği olmadan halkın desteği ile kazanacağına inandığını söyleyerek, herkesin elini vicdanına koyarak ve hiçbir siyasi partinin etkisi altında  kalmadan karar vermesini istedi. Özersay, ‘’Arkamda bir siyasi parti yöneticileri olacağına bana sıradan vatandaşlar sahip çıksın yeter’’ dedi. Özersay memleket gailesi olduğunu, kendisinin bireysel olarak değil toplum olarak kazanacağımıza dikkati çekti.  Vatandaşa seslenen Özersay, en iyi hizmet kim verebilir sorusunu kendilerine sormalarını istedi. ‘’Yeni siyaset anlayışı bir yerden başlamalıdır bu da devletin başı olan cumhurbaşkanından başlamalıdır’’ diyen Özersay, denenmiş isimlerle bunun olmayacağının altını çizdi. Özersay çocukluğunda ismini duyduğu isimlerin bugün yeniden siyasette ‘’sizi ileriye taşıyacağım’’ dediğini gördüğünü söyleyerek, ‘’yeni bir nesil yetişiyor. Yeni siyaset anlayışı yeni nesiller tarafından yürütülecek. Ben bu seçime kazanmak için girdim, ben değil toplum kazanacak’’ dedi.

 

Bu haber toplam 2187 defa okunmuştur