1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Namık Kemal Meydanı’ndan yıldızlar geçti
Namık Kemal Meydanı’ndan yıldızlar geçti

Namık Kemal Meydanı’ndan yıldızlar geçti

CTP-BG Gazimağusa İlçesi önceki akşam Gazimağusa’da meydan mitingi gerçekleştirdi.

A+A-

CTP-BG Gazimağusa İlçesi önceki akşam Gazimağusa’da meydan mitingi gerçekleştirdi. Gazimağusa Belediye Başkanı ve CTP-BG Gazimağusa Başkan adayı Oktay Kayalp, meydanı dolduran coşkulu kalabalığın “Mağusa seninle gurur duyuyor ve Başkan Kayalp” sloganları eşliğinde halka seslendi. Gazimağusa İlçesi’nin Vadili, Yeniboğaziçi, Tatlısu, İnönü, Paşaköy,  Akdoğan, Beyarmudu, Serdarlı, Geçitkale Belediyelerinin başkan ve meclis üyesi adaylarının da sahneye çıktığı Namık Kemal Meydanı’nda büyük coşku yaşandı. “Kıbrıs’ın en büyük gençlik organizasyonu MAGEM’i yaratanlar, Kıbrıs’ın en büyük kültür merkezini yaratanlar, Kıbrıs’ın en büyük festivali Uluslararası Mağusa Kültür Sanat Festivali’ni yaratanlar, Gazimağusa Çocuk Festivali’ni yaratanlar, Mağusa Kadın Merkezi’ni yaratanlar, Mağusa Arena’yı yaratanlar hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başlayan Kayalp, kendini değil kentini düşünenler ve adı işten atılma listelerine yazılan belediyedeki çalışma arkadaşları da seslenerek onlara da “hoş geldiniz” dedi. 1994 yılında enkaz olarak devraldığı Gazimağusa’yı yıldızlı belediyeciliğin en başına koyduklarını, mali yapısı, organizasyonu, hizmet kalitesiyle, eşit ve ayrımsız hizmetle Gazimağusa Belediyesi’nin ülkemizdeki belediyeciliğin öncüsü olduğunu belirten Kayalp, bütün zamanlarda görev alan meclis üyelerine ve vefakar belediye personeline teşekkür etti. 29 Haziran seçiminin sadece partiler arası bir seçim olmadığını söyleyen Kayalp, belediyeleri popülist istihdamla mahveden, kaynakları har vurup harman savuran ve belediyeciliği yok eden bir anlayışla, diğer tarafta halkına hizmet eden, yaşam kalitesini artıran, yatırım yapan, kentini geliştiren bir belediyecilik anlayışının yarışı olduğunu, belediyeleri çiftlik gibi kullanan ve batıran anlayışla, belediyeleri herkese eşit hizmet vererek yöneten yıldızlı belediyecilik anlayışının yarıştığı bir seçim olacağını söyledi.

“Projelerimiz başkası gibi kopya veya son dakika işi değil”
“Bizim projelerimiz hayal ürünü projeler değil” diyen Kayalp, “Bizim projelerimiz uygulanabilir olmayan, sağdan soldan, Facebook’tan kopyalanarak son dakika yaratılan uygulanabilirliği olmayan projeler değil. Bizim projelerimiz planlı,  kentimizin geleceğe dönüşmesinde ihtiyaçları karşılayacak, Mağusa kentini Akdeniz’in yıldızı yapacak projelerdir” diye konuştu.

“Mağusa denize açılacak, yeşile doyacak” 
En genç ve en eğitimli ekiple Mağusa’nın daha ileriye taşınması için çalışacaklarını belirten Kayalp, deniziyle kucaklaşan, altyapısı tamamlanmış, yemyeşil bir Mağusa hedefiyle yola çıktıklarını ve ciddi uygulanabilir projeler hazırladıklarını kaydetti. Mağusa’yı deniz açacak projeleri olduğunu ifade eden Kayalp, Yat Limanı’nı hayat geçireceğini, Karakol’dan Glapsides’e kadar 3,5 km’lik kordon boyu ile Mağusa’nın yüzünün denize döndüreceğini, daha yeşil Mağusa için, Tuzla, Dumlupınar ve Döveç Düğün Salonu’nun olduğu yerlerdeki büyük alanları yeşil alan yapacağını ve böylelikle kentin yemyeşil olacağını anlattı.

“Güvencem sizsiniz”
Kayalp, kentin su altyapısının tamamlandığını, Türkiye’den gelecek suyun evlere sorunsuz ulaşabileceğini, kanalizasyon projesinin Maraş bölgesine de yapılacağını, Salamis Yolu’nu tekrardan düzenleyerek ülkemizin can damarı haline getirileceğini, asfalt çalışmalarının da aynı hızla devam edeceğini söyledi. Kanalizasyonda elde edilen suyun kullanılması için hayvancıların yem üretiminin bu suyla sağlanacağını, Suriçi’ni turizmin merkezi yapmak için projelere devam edeceklerini ifade eden Oktay Kayalp, Maraş MAGEM’in yanına spor salonu gibi yan tesisler yaparak gençliğe spor yapma imkanı sunacağını söyledi. Kayalp, belediyecilikte bir ilki daha hayata geçirerek, Engelsiz Yaşam Kulübü’nü kuracağını da ifade etti. Kayalp, 29 Haziran’da daha güzel bir Gazimağusa yaratmak için sadığa gideceklerini, “Gazimağusa’yı Akdeniz’in en güzel ve en çok konuşulan kenti yapacağız, sizlere güveniyorum, güvencemiz sizsiniz” diyerek konuşmasını bitirdi.

Yorgancıoğlu: “Anayasa’ya güçlü bir ‘evet’ bekliyoruz”
Başbakan Yorgancıoğlu ise konuşmasında, 29 Haziran seçimlerinin çok önemli olduğunu, mali kaynakları iyi kullanan kişilerin seçilmesi gerektiğini, geçtiğimiz yıl seçimlerde sözler verdiklerini, Anayasa ve Seçim Halk Oylaması ve Belediyeler konusunda yapacakları işlerin olduğunu söyledi. Yorgancıoğlu ayrıca, 29 Haziran’da köklü dönüşümleri öngören Anayasa’nın da oylanacağını, ülkede çocuk hakları, ticari hayatın düzenlenmesi, yargı sisteminin daha adil olması için, Sayıştaylığın daha bağımsız olması için 29 Haziran’da Anayasa değişiklilerine güçlü bir ‘EVET’ denmesi gerektiğini kaydetti. Yorgancıoğlu, yerel yönetimlerde yerinden yönetim ilkesiyle hareket ettiklerini, bütün yerleşim yerlerinin belediyeye bağlandıktan sonra bazı belediyelerin topladıkları vergileri hesapsız kitapsız kullandıklarını, yeni değişiklikle har vurup harman savuran başkanların yargı önüne çıkarılacağını, halkın parasının başka amaçlar için kullanılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Vadili: “Şeffaf, katılımcı, denk bütçe”
Gazimağusa İlçesi’nin tüm belediye başkan ve meclis üyesi adaylarının sahneye çıkarak meydandaki büyük coşkuya ortak olduğu gecede ilk olarak Vadili Belediye Başkan Adayı kürsüye gelerek, Vadili ve Turunçlu Bölgeleri’ni yıldızlı belediyecilik ile tanıştırmak için geleceklerini ve şeffaf, katılımcı, denk bütçeli bir belediye yaratacaklarını söyledi.

Yeniboğaziçi: “Bayrağımız uluslararası toplantılarda dalgalandı”
Cittaslow Birliği’nin ülkemizdeki tek temsilcisi olan Yeniboğaziçi Belediyesi’nin başkanı ve Başkan Adayı Cemal Biren de sadece Kuzey Kıbrıs’ta değil, tüm adada Cittaslow-Yavaşkent özelliğini kazandıklarını, bayrağımızı uluslararası toplantılarda dalgalandırdıklarını söyledi.

Paşaköy: “Bölgeme ab standardında hizmet götüreceğim”
Paşaköy Belediye Başkan Adayı Mahmut Erden de meydana seslenişinde, çalışkan ve onurlu bir ekiple yola çıktıklarını, Paşaköy’e Avrupa Birliği standartlarında hizmet vermek için aday olduklarını, Aslanköy, Ulukışla, Kurudere ve Paşaköy’ün yıldızlı hizmet alacağını belirtti.
 

Akdoğan: “Köyümüz kente dönüşecek”
Ardından Akdoğan’ın yıldızlı ekibi ve başkanı Ahmet Latif kürsüye gelerek, köy olan Akdoğan’ı kent yapacaklarını, yolları, kaldırımları, oyun parkları yıldızlı, çalışanların haklarını aldığı, Yiğitler Bölgesi’nin mezbahasının ıslah edildiği ve çağdaş hale getirildiği bir Akdoğan için aday olduklarını ifade etti.
 

Beyarmudu: “CTP’nin tecrübelerinden yararlanacağız”
Ardından Sadık Tuver öncülüğünde Beyarmudu ekibi sahneye geldi. CTP-BG Beyarmudu Belediye Başkanı Sadık Tuver, genç bir ekiple çalışma enerjileri çok yüksek, CTP’nin yıldızlı belediyelerinin tecrübeleri olduğunu ifade ederek “alo belediye hattı, soğuk hava deposu, su kuyularına güneş panelleri, modern hal binası, köy kadın kurları, büyük bir festival” şeklinde yapacaklarını sıraladı.
Serdarlı: “Çağdaş ve borçsuz bir belediye için”
Serdarlı Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar da, yıldızlı hizmet vereceklerini, Pınarlı köyüne arıtma tesisi kurarak düzenli su sağlayacaklarını, Serdarlı’ya girişin, köy meydanının çağdaş görünümde olacağını, bisiklet yolları, çocuk parkları, yaşlısını gencini sosyal hayata katan borçsuz kurumsal bir belediye yaratacaklarını anlattı.
 

Geçitkale: “Yatırımları yapılan mutlu bir yönetim için”
CTP-BG Geçitkale Belediye Başkan Adayı Hasan Öztaş da konuşmasında, ekip olarak bir türlü kentleşemeyen Geçitkale’yi kent yapacağını, çalışanların 2 yıldır yapılmayan yatırımların yapılacağını, çocuklara kreş, okullara bakım, şehri yeşilin içinde kültür sanat merkezi yapacaklarını belirtti. YD

Bu haber toplam 2520 defa okunmuştur
Etiketler : ,