1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Namık Kemal Lisesi efsanelerini unutmadı
Namık Kemal Lisesi efsanelerini unutmadı

Namık Kemal Lisesi efsanelerini unutmadı

1968 – 1978 yılları arasında Namık Kemal Lisesi takımlarında yer alarak okula büyük başarılar kazandıran eski sporcular onurlandırıldı.

A+A-

 

Gazimağusa Belediyesi ile Namık Kemal Lisesi işbirliğinde gerçekleştirilen Efsaneler Buluşması etkinliğinde, 1968 – 1978 yılları arasında Namık Kemal Lisesi takımlarında yer alarak okula büyük başarılar kazandıran eski sporcular onurlandırıldı.

Efsaneler Buluşması etkinliği DAÜ Matematik Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nidai Şemi’nin yazmış olduğu Anılardaki Efsaneler kitabının tanıtımı amacıyla düzenlendi. Etkinliğe NKL eski müdürü Erol Erozan, Emekli Biyoloji Öğretmeni Vedia Erozan, Emekli Beden Eğitimi Öğretmenleri Önder Natık, Sözay Alkan, Adil Alkan, Dinçer Raif ve Mahir Çalay’ın yanı sıra Okul Aile Birliği Başkanı İbrahim Köroğlu ve çok sayıda eski sporcu katıldı. Etkinliğe Lefkoşa Türk Kız Lisesi’nin efsane atleti Nezire Çerkez ve eşi Çağatay Çerkez de onur konuğu olarak katıldılar.

n1-006.jpg

n2-005.jpg

Yurt dışından da katılımın olduğu etkinlik okul müdürü İlknur Şemi’nin açış konuşmasıyla başladı. Müdür İlknur Şemi konuşmasında, geçmişte spordaki başarılarıyla Namık Kemal Lisesi’nin bir dönemine damga vurmuş efsane sporcuları ve onları yetiştiren efsane öğretmenleri yıllar sonra okulda ağırlamanın heyecanı ve gururu içinde olduklarını söyleyerek özellikle de 1974 öncesinin zor koşullarında kısıtlı imkânlarla kazanılan başarıların çok önemli olduğunu belirtti. İlknur Şemi, okula bu tarihi başarıları kazandıran ve isimlerini okulun tarihine altın harflerle yazdıran öğretmenleri ve eski sporcuları unutmadıklarını söyleyerek onları kutladı ve teşekkür etti.  

n3-001.jpg

n4.jpg

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de konuşmasında belediye olarak Namık Kemal Lisesi ile birlikte böylesi anlamlı bir etkinliği düzenlemenin mutluluğu içinde olduklarını söyleyerek belediyelerin sosyal ve kültürel etkinliklere destek vermenin görevleri arasında olduğunu söyledi. Mağusa ile ilgili her türlü çalışmaya destek vermeye çalıştıklarını, bu bağlamda da efsane sporcuları buluşturmanın heyecanı içinde olduğunu söyleyen başkan İsmail Arter, eski sporcuları ve öğretmenleri kutlayarak onlara teşekkür etti.

Konuşmalardan sonra eski müdür, öğretmen ve sporcular sahneye çağrılarak kendilerine onur belgesi verildi ve Anılardaki Efsaneler kitabı hediye edildi.

Kokteylle sona eren gecenin sonunda eski sporcular hep birlikte NKL Marşı’nı söylediler ve yıllar sonra davet edildikleri okullarından mutlu ve gururlu bir şekilde ayrıldılar.

 

Bu haber toplam 5653 defa okunmuştur
Etiketler :