1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Nami ve Uluçay, Füle’yle görüştü
Nami ve Uluçay, Füle’yle görüştü

Nami ve Uluçay, Füle’yle görüştü

Milletvekilleri AB’nin Genişleme Komiseri’ne Kıbrıs Türk tarafının görüşlerini iletti

A+A-

Cumhuriyet Meclisi’ni temsilen Brüksel’e giden CTP-BG Milletvekilleri Özdil Nami ve Teberrüken Uluçay, dün öğleden sonra AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Komiseri Stephan Füle ile toplantıda biraraya geldi.
Milletvekillerine AB Koordinasyon Merkezi Başkanı Erhan Erçin ve KKTC'nin Brüksel Temsilcisi Gizem Alpman'ın da eşlik ettiği bir saatlik görüşmenin çok verimli ve olumlu geçtiği bildirildi.
TAK muhabirinin milletvekillerinden aldığı bilgiye göre, Stephan Füle’yle görüşmede, “sonbaharda başlaması beklenen Kıbrıs müzakereleri, AB'nin Kıbrıslı Türklere yönelik kabul ettiği Mali Yardım ve Yeşil Hat tüzüklerinin daha etkin hale gelmesi için yapılması gerekenler, Kıbrıslı Türklerin AB Parlamentosu’ndaki temsiliyeti ve Maraş” konuları gündeme getirilerek Kıbrıs Türk tarafının görüşleri iletildi.
Özdil Nami, son zamanlarda Kıbrıs Rum tarafınca gündeme getirilen kapalı Maraş konusunun da ele alındığını belirterek, esas hedefin kapsamlı çözüm olduğunu, atılacak tüm adımların adadaki her iki tarafın onay vereceği ve kapsamlı çözüme hizmet edecek adımlar olması gerektiğini söyledi.
Füle'yle toplantılarının olumlu geçtiğini ifade eden Nami, AB Komisyonu ile yakın işbirliği ve istişarelerin, karşılıklı saygı çerçevesinde artarak devam edeceğini belirtti.
Daha önce heyette yer alacağı duyurulan DP-UG Milletvekili Hasan Taçoy ise Brüksel’e gitmedi.
Nami, Uluçay ve Erçin yarın akşam yurda dönecek.
(tak)

Bu haber toplam 1903 defa okunmuştur
Etiketler :