1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Nami, PES’den destek istedi
Nami, PES’den destek istedi

Nami, PES’den destek istedi

Nami, Avrupa Sosyalistler Partisi Başkanı Sergei Stanishev ile görüştü.

A+A-

 

Brüksel’de temaslarında bulunan Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Avrupa Sosyalistler Partisi (PES) Başkanı Sergei Stanishev ile görüştü.
Enformasyon Dairesinden verilen bilgiye göre Nami görüşmede, Kıbrıs müzakere sürecinde gelinen son aşama hakkında bilgi vererek, sürecin başarıya ulaşması ve soruna çözüm bulunması için neler yapılması gerektiği ile ilgili görüşlerini aktardı.
Nami ayrıca PES Başkanı’na Kıbrıslı Türklerin AP’deki temsiliyetleri ile ilgili Kıbrıs Türk tarafının görüşlerini aktardı ve bu konuda PES’den destek istedi.
Bakan Nami, Kıbrıs sorununa çözüm bulunana kadar Kıbrıslı Türklerin AKPM’de gözlemci üye olurken izlenen yolun AP için de uygun bir yöntem olacağını anlattı.
Açıklamaya göre PES Başkanı ise, “Kıbrıs çözüm sürecine desteklerinin süreceğini ve bu konuda Cumhuriyetçi Türk Partisi ile işbirliği yapmaya devam edeceklerini” belirtti.
Dışişleri Bakanı Nami, Brüksel temasları çerçevesinde dün ayrıca Anadolu Ajansı ve Financial Times gazetesine Brüksel ziyareti ve Kıbrıs müzakere süreci hakkında demeç verdi. (tak)

Bu haber toplam 1154 defa okunmuştur