1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Nami Brüksel'de
Nami Brükselde

Nami Brüksel'de

Nami, Tel-Aviv’deki temaslarını tamamlamasının ardından beraberindeki heyetle birlikte dün Belçika’nın başkenti Brüksel’e gitti.

A+A-

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Avrupa Birliği’nin, Kıbrıs’taki müzakerelerin yeniden başlatılması için girişimde bulunması gerektiğini söyledi.

Nami, Tel-Aviv’deki temaslarını tamamlamasının ardından beraberindeki heyetle birlikte dün Belçika’nın başkenti Brüksel’e gitti.

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Brüksel temasları çerçevesinde bugün Avrupa Parlamentosu Sosyal Demokrat Grubu Başkanı Gianni Pittella ile görüştü.

Enformasyon Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre Bakan Nami, Pittella’ya Kıbrıs’ta müzakerelerin, Rum liderin masadan ayrılmasıyla sonuçsuz kaldığını, Avrupa Birliği’nin adada müzakerelerin yeniden başlatılması için girişimde bulunması gerektiğini anlattı.

Nami, Sosyalist Grup Başkanı’na ne sebeple olursa olsun müzakerelerin askıya alınmasının kabul edilemez olduğunu, bölgedeki tansiyonun artmasının Rum tarafının tek yanlı girişimlerinden kaynaklandığını ve temelinde Kıbrıs sorununun yattığını, dolayısıyla Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis’in masaya tekrar dönmesi için ikna edilmesi gerektiğini vurguladı.

SİYASİ GRUP YETKİLİLERİYLE DE GÖRÜŞTÜ

Nami ayrıca, Avrupa Parlamentosu’ndaki çeşitli siyasi grupların üst düzey yetkilileri ile de görüşmeler gerçekleştirerek, Yeşiller, Muhafazakar Reformcular ve Hristiyan Demokratlar gruplarına yaşanan tıkanıklığın giderilmesine yönelik Parlamento’ya ne tür görevler düştüğünü anlattı.

Nami, Parlamento’nun Kıbrıs’taki çözüm görüşmelerine katkı yapacak şekilde organize olunmasının ve tek taraflı yaklaşımlar sergilenmemesinin de önemini vurguladı.

Dışişleri Bakanı Özdil Nami ve beraberindeki heyet, Brüksel’deki temaslarına yarın da devam edecek.

(TAK) 

Bu haber toplam 1296 defa okunmuştur