1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Nami, Bozkır ile bir araya geldi
Nami, Bozkır ile bir araya geldi

Nami, Bozkır ile bir araya geldi

T.C Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır “Yanlış algılar üzerine inşa edilmiş yeni inisiyatifi önlemek için birlikte çaba sarf ediyoruz"

A+A-

T.C Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Dışişleri Bakanı Özdil Nami ile bir araya geldi.

Türkiye'nin AB Daimi Temsilciliği'nde gerçekleşen görüşme öncesinde basına konuşan Bozkır, "KKTC'nin Kıbrıs sorununun çözümü açısından sarf ettiği çabalar herkesin bilincinde. Maalesef bu çabaların da akamete uğraması için özellikle Güney Kıbrıs Rum yönetiminin son dönemde yanlış algı yaratmak şeklinde bir operasyonu var. Bunu tabiatıyla Türkiye ve KKTC olarak kesinlikle kabul etmiyoruz ve bu yanlış algılar üzerine inşa edilmiş yeni inisiyatifi önlemek için birlikte çaba sarf ediyoruz" dedi. Bozkır, "KKTC, adanın sadece yarısına sahip bir Güney Kıbrıs'ın, adanın tamamının doğal kaynaklarına sahip olmasını, bunu kullanmasını kabul etmeyecektir. En güçlü şekilde bu mesajları vereceğiz.

Türkiye'nin AB sürecine, Kıbrıs sorununun olumsuz etkilerini, bu yanlış algıları kırarak, doğruları ortaya koyarak, meydanı Güney Kıbrıs'a boş bırakmayarak, bundan sonra çok daha güçlü şekilde cevap vereceğiz" şeklinde konuştu.

Nami de, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) yarın oylanacak Kıbrıs'la ilgili karar tasarısı için temaslarda bulunduğunu belirterek "AP'de Kıbrıslı Türklere söz hakkı tanınmamış olması bu kurumdan tek yanlı kararlar çıkmasına sebebiyet vermekte. Avrupa Birliği'nin Kıbrıs meselesine olumlu katkı yapması bu şekilde mümkün olmamaktadır" dedi. Nami, "Kıbrıs Türk halkı adada bir an evvel BM Güvenlik Konseyi kararlarında belirtildiği şekilde kapsamlı çözüme ulaşılmasını talep etmektedir. Bu çabamız sürerken, Kıbrıs Rum liderinin sudan bir mazeretle müzakere masasını terk etmesi kabul edilebilir değildir. AB kurumlarının esas bu gerçeğin altını çizmesi gerekmektedir. Ancak bu şekilde BM'nin kapsamlı çözüm faaliyetlerine olumlu katkı yapmaları mümkün olabilir" ifadesini kullandı.

(TAK)

Bu haber toplam 1138 defa okunmuştur