1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Nalbantoğlu yeniden ‘taşınıyor’
Nalbantoğlu yeniden ‘taşınıyor’

Nalbantoğlu yeniden ‘taşınıyor’

Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne ait ekipmanlar Kolan Hastanesi’nden taşınıyor.

A+A-

Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne ait ekipmanlar Kolan Hastanesi’nden taşındı. Üroloji Nöroloji ve Ayaktan Tanı binası covid-19 hastaları için çalışacak, diğer servisler ise normal olarak hizmet vermeye devam edecek.

Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nin pandemi hastanesi ilan edilmesiyle, hastalar, sağlık çalışanları ve hastane ekipmanlarının bir kısmı Kolan Hastanesi’ne geçici olarak taşınmıştı.

Dün ise, Kolan Hastanesi’ndeki ekipmanlar gün boyu yeniden Nalbantoğlu’na taşındı.

‘Pandemi hastanesinde’ bazı servislerin açılması kararı alınmıştı.

Sağlık Bakanlığı, Kolan Hastanesi’nden tamamen taşınarak, doktorları da Nalbantoğlu hastanesine çağırdı.

YENİDÜZEN’e konuşan Sağlık Bakanlığı Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Müdürü Dr. Cenk Soydan, tüm haftasonu boyunca temizlik yapıldığını, dün zorlu bir günün ardından taşınıldığını ifade etti.

Soydan, Ayaktan Tanı Merkezinin üst katındaki 30 odanın 45-50 yataklı bir yoğun bakım ünitesi haline getirileceğini söyledi. Bu kattaki odaların bazılarının çift, bazılarının ise tek yataklı olduğunu belirten Soydan, hastaların ayrı ayrı kalmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Doktor Soydan, vaka sayısının az olması nedeniyle şimdilik bu binanın yeterli olacağını söyleyerek, vaka sayısının artmamasının umulduğunu, ancak her türlü ihtimalin göz önünde bulundurulması gerektiğini anlattı.

Soydan, Kolan Hastanesi’nde kapasite olarak çok sorun yaşadıklarını, inanılmaz bir yoğunluk olduğunu ve ciddi sayıda hastalardan şikayet aldıklarını belirtti. “Birçok hastamız ve hasta yakını yoğunluk nedeniyle yakınırken, özel hastanelere gitmek zorunda kaldıklarını da söyleyerek şikayet etti. Gerçekten çok yoğunluk yaşanıyordu ve zorlu günler geçirdik” dedi.

Nalbantoğlu hastanesi doktorlarının ise bu hafta içinde tamamen göreve başlaması bekleniyor.

h1-092.jpg

h2-080.jpg

Bu haber toplam 2902 defa okunmuştur
Etiketler : , ,