1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Naimoğulları: “Süt üretimi, yanlış politikalardan dolayı yüzde 5 küçüldü”
Naimoğulları: “Süt üretimi, yanlış politikalardan dolayı yüzde 5 küçüldü”

Naimoğulları: “Süt üretimi, yanlış politikalardan dolayı yüzde 5 küçüldü”

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, ülkede 50 bin kişinin geçimini sağladığı hayvancılık sektöründe hükümetin uyguladığı politikalar nedeniyle süt üretiminin bu yıl yüzde 5 küçüldüğünü belirtti

A+A-

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, ülkede 50 bin kişinin geçimini sağladığı hayvancılık sektöründe hükümetin uyguladığı politikalar nedeniyle süt üretiminin bu yıl yüzde 5 küçüldüğünü belirtti.

Naimoğulları, ülkeye ciddi katma değer sağlayan sektörün nitelikli yeni pazarların olmayışından dolayı sıkıntı yaşadığını vurgulayarak bu pazarın yaratılması için el birliğiyle çalışmak gerektiğini kaydetti.

Mustafa Naimoğulları, halka kaliteli, ucuz ve sağlıklı ürünler sunmak için üretmeye devam edeceklerini de vurguladı.

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Naimoğulları,21-27 Mayıs Süt Haftası nedeniyle yayımladığı mesajda, haftanın, sütü sevdirip tüketimini artırmayı amaçladığını belirterek “Üretim yapan hayvancıların derdi asgari ücretliyle ve fakir fukaraya bu ürünleri en sağlıklı şekilde ve uygun fiyata sunabilmektir” dedi.

Birlik olarak süt üretiminin ne kadar zor şartlarda yapıldığını yıl boyunca dile getirdiklerini kaydeden Naimoğulları, hükümet yetkililerine, doğru politikalar uygulanmazsa üretimin azalacağını her fırsatta söylediklerini belirtti.

 

NASIRLI ELLERDEN SOFRAYA…

Naimoğulları, açıklamasında, “Bu süt,nasırlı eller tarafından üretilirken tarlada doğru yem bitkisini üretmekle başlayan süreç hayvanın doğru beslenmesi, hayvan refahı ve çiftlikten sofraya gıda güvenliğini düşünerek üretimin her safhasında el değmeden soğuk zincir şeklindeki üretim sevdamız tamamen insanlarımızın sofrasına daha kaliteli, daha ucuz süt ve süt ürünlerini sunabilmektir” ifadelerini kullandı.

 

“ÜRETİMİN BÜYÜMESİNİ İSTEMEYENLERİN YANLIŞ POLİTİKALARI…”

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, her zaman sağlıklı ve kaliteli süt üretmenin görevleri olduğunu vurgulayarak ancak “üretimin büyümesini istemeyenlerin yanlış politikalarıyla üretimi küçültmek için gayret sarf ettiğini” belirtti.

 

YÜZDE 5 KÜÇÜLME

Her yıl yüzde 12 civarında büyüyen süt sektörünün, bu yıl yüzde 5 küçüldüğünü, üretimin toplamda yüzde 17 gerilediğini ifade eden Naimoğulları, süt ve süt ürünleri ihracatta ilk sıradayken, bununla gururlanması gerekenlerin teşvik sistemlerini bahane ederek süt üretiminin küçülmesi için yanlış yapmaya devam ettiğini savundu.

 

“50 BİN KİŞİ GEÇİMİNİ SAĞLIYOR”

Hayvancılık sektöründen direkt veya dolaylı olarak 50 bin kişinin geçimini sağladığını belirten Mustafa Naimoğulları, ülkeye ciddi katma değer sağlayan sektörün nitelikli yeni pazarların olmayışından dolayı sıkıntı yaşadığını vurguladı.

 

“ÜRETİMDEN ANLAMAK VE ÜRETİCİNİN NELER ÇEKTİĞİNİ ANLAMAK…”

Naimoğulları, bunun olması için el birliğiyle çalışmak gerektiğine dikkat çekerek şöyle devam etti:

“Üretimden anlamak ve üreticinin neler çektiğini hissetmek bir yaşam şeklidir. Bizler üretmeye devam edeceğiz. Bizler süt üretimini yönetmeye devam edeceğiz. Bizler kendi fabrikamızda (KoopSüt) mamul yapmaya ve halkımıza en iyi şekilde sunmaya devam edeceğiz. Bizler yeni pazarlar için çalışacağız ve bizler herkesin süt iç içmesini bir politika haline getirip daha çok süt ve süt ürünlerinin tüketilmesini sağlayacağız.”

 

20 BİN ÖĞRENCİYE SÜT

Naimoğulları mesajında, Süt Haftası etkinliklerine katkıya devam edeceklerini, ülke genelinde 20 bin öğrenciye süt ve süt ürünleri dağıtılacağını ve sosyal etkinlikler düzenleneceğini de bildirdi.

Naimoğulları, üreticilerin ve herkesin Süt Haftası’nı kutladı, bol sütlü ve bol kazançlı günler diledi.

 

Bu haber toplam 2028 defa okunmuştur
Etiketler :