1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Naci Talat unutulmadı
Naci Talat unutulmadı

Naci Talat unutulmadı

CTP eski Genel Sekreteri Naci Talat Usar, ölümünün 29’uncu yıldönümünde Lefkoşa Kabristanlığı’ndaki anıt mezarı başında anıldı.

A+A-

Kıbrıs’ta barış ve demokrasi mücadelesinin unutulmaz ismi Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) eski Genel Sekreteri  Naci Talat Usar, ölümünün 29’uncu yıldönümünde Lefkoşa Kabristanlığı’ndaki anıt mezarı başında anıldı.

Törene, 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, partililer, Naci Talat’ın ailesi ve sevenleri katıldı.

1972 ile 1991 yılları arasında Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin Genel Sekreterliğini yapan Naci Talat; 26 Haziran 1991’de, 46 yaşındayken Londra’da hayata veda etmişti…

Törende Naci Talat Usar’ın kızı Sıla Usar İncirli ve CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman konuşma yaptı.

İncirli: Politik mücadelede hiç yorulmadı

ss-101.jpg

Anma töreninde konuşan Naci Talat Usar’ın kızı CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli, Naci Talat’ın beş kardeşi olduğunu ancak yoldaş bildiği herkesi kardeş bildiğini söyledi. İncirli konuşmasının devamında, “Naci Talat bir mücadele insanıydı, hiç bitmek tükenmek bilmeyen, benzersiz bir enerjisi vardı. Bu enerji yorulmayan bir insanın enerjisiydi. Bu enerjiyle birlikte bu mücadeleyi yoldaşlarıyla birlikte yürüttü. Politik mücadelede hiç yorulmadı. Onun bu mücadelesi, eşitlik, özgürlük ve barış mücadelesindeki ivmeyi ortaya koyan başlıca nedenlerden bir tanesidir. Düşünce ve fikir insanıydı, çok okur ve yazardı. Donanımlı bir hukuk insanıydı. Kurucu Meclis’in Anayasa çalışmalarına çok büyük katkıları oldu. Temel hak ve özgürlüklerin oluşmasında da çok büyük emekleri oldu ama siyasi sahtekarlıkların en ağırını da gördü. Örgütlü mücadeleye çok inandı ve bu yolda çalıştı” dedi.    

Erhürman: Bize barış için yılmadan, usanmadan mücadeleyi öğretti

tt-065.jpg

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da konuşmasında Naci Talat’ı sevgiyle, saygıyla ve özlemle anmak için bir kez daha bir araya gelindiğini söyledi. Erhürman konuşmasının devamında “Naci Talat’ın içimizdeki özlemi hiç bitmedi. Her gün biraz daha büyüyor. Neyi öğretmeye çalıştıysa bize, ne için mücadele ettiyse bugün de öğrenmemiz, bilmemiz, hatırlamamız ve uğrunda mücadele etmemiz gereken şeyler tam da onlardır. Bize barış için yılmadan, usanmadan mücadele etmeyi öğretti. Ama bunun yanında bu memlekette insanlar aç kalmasın, işsiz kalmasın diye de mücadele etmeyi öğretti. Bu memlekette Kıbrıs Türk halkının kendi hak ettiği bir yönetime sahip olması için, bir kurumsal yapıya sahip olması için, özgür olabilmesi için, demokrasiye sahip olabilmesi için mücadele etmeyi öğretti” dedi.


kk-108.jpg

Konuşmaların ardından törene katılanlar, Naci Talat Usar’ın kabrine karanfiller bıraktı.

 

 

Bu haber toplam 4639 defa okunmuştur