1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. N.K yakalandı… Maske ve eldivenler bulundu
N.K yakalandı… Maske ve eldivenler bulundu

N.K yakalandı… Maske ve eldivenler bulundu

24 Ağustos günü gerçekleşen bıçaklı soygun girişiminin faili olduğu iddia edilen N.K önceki gün Alayköy’de yakalandı. Mahkemeye çıkarılan zanlı aleyhine 1 gün tutukluluk emri alındı. Zanlı N.K bugün olayla ilgili tutuklu bulunan diğer zanlılar O.Ç. ve H.Y

A+A-

Didem MENTEŞ

Girne’de önceki gün sabah meydana gelen ‘bıçaklı’ soygun girişiminin faili olduğu iddia edilen N.K. isimli şahıs yakalandı. Alayköy’de önceki akşam polis tarafından tespit edilerek tutuklanan N.K dün yargı huzuruna çıkarılarak 1 gün tutukluk aldı. Zanlı N.K.’nin olayda sırasında kullandığı kar maskesi ve eldivenleri gizlediği Boğaz Piknik Alanı’nda bulunarak emare alındı.
Yıllar önce cinayetten ve uyuşturucu suçlarından mahkum olduğu öğrenilen zanlı N.K, ‘soygun girişimine bağlı olarak gizli ittifak kurduğu’ diğer zanlılar O.Ç. ve H.Y.S ile birlikte bugün yeniden mahkemeye çıkarılacak.

4 suçlama
Sokak ortasındaki gasp olayıyla ilgili olarak tutuklanan zanlı N.K. Alayköy’de yakalanarak dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ceza Davaları Kıdemli Yargıcı Fügen Ulutekin, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Kıdemli Savcı Erdinç Akyener ve zanlı şahsen hazır bulundu. Savcı Akyener, meseleyle ilgili olarak tahkikat sorumlusu Mustafa Özmüezzin’i mahkemeye tanık olarak dinletti. Özmüezzin, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Polis memuru, zanlı N.K’nin ‘soyguna teşebbüs’, ‘ağır bir cürüm işlemek amacıyla gizli ittifak kurma’, ‘ciddi darp’ ve ‘kanunsuz bıçak taşıma’ suçlarıyla bağlantılı olarak tutuklandığını açıkladı.

Sürükledi, darp etti
Özmüezzin, bahse konu tarihte müşteki Zehra Özay’ın marketten çıkarak, siyah kadın çantası içerisinde bulunan 160 bin TL nakit parayla birlikte arabasına bindiğini söyledi. O esnada siyah maske giymekte olan N.K’nin araca yaklaşarak toplam uzunluğu 22 cm olan bıçağı Zehra Özay’ın boğazına dayayarak paraları vermesini istediğini belirten Özmüezzin, kadının direnç göstermesi üzerine zanlı N.K.’nin zorla paraları almaya çalıştığını, kadını sürükleyerek yol içerisinde darp ettiğini dile getirdi. Olayı gören çevredeki vatandaşların, olaya müdahale etmeye çalıştığını aktaran polis memuru, zanlı N.K’nin diğer zanlılar O.Ç ve H.Y.S.’nin yardımıyla ön plakası olmayan MH 799 plakalı araca binerek olay yerinden uzaklaştığını ifade etti.

Maske ve eldivenler bulundu
Yapılan ileri soruşturma kapsamında zanlı O.Ç Alayköy’de, zanlı H.Y.S’nin Lefkoşa’daki ikametgahında ve zanlı N.K’nni ise Alayköy’de tespit edilerek tutuklandığını açıklayan Mustafa Özmüezzin, zanlı N.K’nin gönüllü ifade vererek, suçunu kabul ettiğini belirtti.
Mustafa Özmüezzin, zanlı N.K.’nin olay esnasında kullanmakta olduğu kar maskesi ve eldivenlerin Girne Boğaz Piknik Alanı’nda tespit edilerek emare olarak alındığını açıkladı. Özmüezzin, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü, alınması gereken ifadeler olduğunu belirterek, zanlının serbest kalması halinde aranan şahsa ve soruşturmaya etki edebileceği gerekçesiyle 1 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Bugün yeniden mahkemeye çıkacaklar
Polis memurunun tutukluluk talebi üzerine Mahkeme zanlıya söz hakkı verdi. Mahkeme salonunda ayakta durmakta zorluk çeken zanlı N.K: “Bıçak dayama olmadı” diyerek savunmasını yaptı. Huzurunda yapılan beyanları değerlendiren Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin ise soruşturmanın devam ettiğini, alınması gereken ifadeler olduğuna dikkat çekerek, zanlı N.K.’nin tahkikat amaçlı 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi. Soyguna teşebbüs olayıyla ilgili her üç zanlı bugün yeniden mahkemeye çıkarılacak.

Bu haber toplam 1962 defa okunmuştur