1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Müzisyenler Mülteciler için Çalıyor!
Müzisyenler Mülteciler için Çalıyor!

Müzisyenler Mülteciler için Çalıyor!

“20 Haziran Dünya Mülteciler Günü” nedeniyle yurdumuzda bulunan mülteciler için dananışma konseri düzenleniyor.

A+A-


Mülteci Hakları Derneği, “20 Haziran Dünya Mülteciler Günü” nedeniyle yurdumuzda bulunan mülteciler için dayanışma konseri düzenliyor

Mülteci Hakları Derneği’nin konseri ile ilgili açıklamasının tam metni şöyle:

20 Haziran Dünya Mülteciler Günü, zulüm, çatışma ve şiddet tehdidi altında evlerini terk etmeye zorlanan kadın, erkek ve çocukların cesaretini, gücünü ve kararlılığını onurlandırmaya adanmıştır.

Kıbrıs’ın kuzeyinde şu anda 23 mülteci, 43 de sığınma başvurusu yapmış kişi bulunmaktadır. Bu kişilerden bazıları iş bulup kendi ayaklarının üzerinde durabilmişse de, dil engelleri ve savaşın getirdiği travmadan dolayı bazı sığınmacı ve mültecilerin yaşamlarını sürdürebilmek için gerekli kaynakları kendilerinin sağlamasının imkanı yoktur.

Bu bağlamda, Gommalar Cover Band, Ezgi Bertiz ve Nilay Derviş, Ataman Kınış ve Eko, sığınmacı ve mültecilerin barınma, gıda ve sağlık ihtiyaçlarının giderebilmesine katkıda bulunmak için Dünya Mülteciler Günü olan 20 Haziran Cuma günü 1984 BAHÇE sahnesinde olacak!

Çeşitli sürprizlerin de yer alacağı etkinlik saat 21:30’da başlayacak. İnsan haklarına duyarlı herkesi eğlenerek dayanışmaya bekleriz!

Bu haber toplam 1374 defa okunmuştur