1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Müzik yarışması için liselerde heyecan dorukta
Müzik yarışması için liselerde heyecan dorukta

Müzik yarışması için liselerde heyecan dorukta

Liselerde büyük heyecan dalgası oluşturan yarışmaya sıkı bir şekilde hazırlanan Yakın Doğu Koleji, hem eğlenmek hem de yarışmak için katılacakları yarışmada iddialı olduklarını kaydetti.

A+A-

Telsim ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde bu yıl 3.sü düzenlenen Telsim Freezone  Liselerarası Müzik Yarışması için okullar hazırlıklara  başladı. Liselerde büyük heyecan dalgası oluşturan yarışmaya sıkı bir şekilde hazırlanan Yakın Doğu Koleji, hem eğlenmek hem de yarışmak için katılacakları yarışmada iddialı olduklarını kaydetti. Yakın Doğu Üniversitesi Müzik Öğretmeni Kartal Tunç, gençlerle birilkte bu organizasyona katılacak olmaktan mutluluk ve gurur duyduğunu dile getirdi. “Arkadaşlarımızın bu kadar büyük seyirci karşısındaki ilk performansları olacak” diyen Tunç, geleceğin müzisyenlerine büyük bir fırsat sunan Telsim’e ve Milli Eğitim Bakanlığı’na teşekkür etti.

“MÜZİĞİ BİR İLETİŞİM ARACI OLARAK GÖRÜYORUZ”

Altı kişiden oluşan Yakın Doğu Koleji Orkestrası’nda bas gitarda Çağın Gürsün, gitarda Erdoğan Sansal, bateride Berk Yücemöz, piyanoda Kemal Atalar, gitar ve vokalde Reşat Serpek ve solo performansta Burcu Topukçu sahne alacak. İlk defa büyük bir seyirci karşısında sahneye çıkacak olan grup, yarışmaya büyük bir deneyim olarak görüyor ve kendilerine bu fırsatı sunan Telsim’e ve Milli Eğitim Bakanlığı’na teşekkür ediyor.

ERDOĞAN SANSAL: Daha önce hiçbirimiz böyle büyük bir seyirci önünde sahneye çıkmadık. Bizim için büyük bir tecrübe olacak. Çok çalışıyoruz, amacımız orada eğlenip, bizi dinleyecek olanlara “Yakın Doğu iyi bir iş yaptı” dedirtmektir.

BERK YÜCEMÖZ: Bu yıl yarışmanın iki aşamadan gerçekleşecek olması bizim için çok iyi olacak. Bu organizasyonu bir yarışmadan çok, sevdiğimiz bir şeyi yapabildiğimiz, oraya gelenlerle eğlenebileceğimiz bir ortam olarak görüyoruz.

KEMAL ATALAR: Yarışmaya ikinci kez katılıyorum. Bu yarışmayı gençlerin kendilerini gösterip, geliştirebildikleri bir fırsat olarak görüyorum. Yarışmayı düzenleyen Telsim’e ve Milli Eğitim Bakanlığı’na teşekkür ediyorum.

REŞAT SERPEK: Bu yarışma sayesinde yaptığım müziği ve kendimi insanlara gösterebiliyorum. Her ne kadar bu bir yarışma olsa da, biz bunu daha çok bir konser gibi görüyoruz. Yarışmayı kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız.

BURCU TOPUK: Yarışma bizim için büyük bir deneyim olacak. Müziğin bir rekabet değil de bir iletişim aracı olduğunu unutmamalıyız. Yarışmaya katılacak diğer okullardaki arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

Bu yıl iki aşamada gerçekleşecek olan Telsim Freezone 3. Liselerarası Müzik Yarışması’nın ilk aşaması 20 Mart'taki seyircisiz olarak düzenlenecek ve  değerlendirmenin yüzde 80'ini oluşturacak. Büyük final ise 27 Mart’ta Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda seyircili olarak gerçekleşecek ve değerlendirmenin yüzde 20’sini oluşturacak.

"Müziğinle Özgürleş" sloganıyla düzenlenen yarışmada bu yıl 7 kategoride ödüller verilecek: "orkestra", "kız solist", "erkek solist", "sahne performansı", "enstrüman" "icra" ve "basın özel jüri ödülü".

KKTC'de birinci olan okulun grubu hem büyük ödül piyanonun sahibi olacak, hem de 25 Nisan'da, Türkiye'deki Vodafone Freezone 18. Liselerarası Müzik Yarışması'nın finalinde KKTC'yi temsil edecek.

Bu haber toplam 1859 defa okunmuştur