1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘Müzik Yarışması’ finalinde de Türkiye’de yokuz!
‘Müzik Yarışması’ finalinde de Türkiye’de yokuz!

‘Müzik Yarışması’ finalinde de Türkiye’de yokuz!

Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokolde söz verilmişti, ancak…

A+A-

Türkiye’de Turkcell'in müzik platformu fizy'nin sponsorluğunda düzenlenen 20. Liselerarası Müzik Yarışması'nın ön elemeleri başladı. Aynı anda, Kıbrıs’ın kuzeyinde Eğitim  Bakanlığı ile Telsim’in organize ettiği “Liselerarası Müzik Yarışması” için yola çıkıldı.

Protokol imzalanmış, ‘Türkiye finali’ açıklanmışt !

11 Ekim 2016’da Eğitim Bakanlığı ile Telsim arasında imzalanan protokolde, “5. Liselerarası Müzik Yarışması’nın büyük finali 14 Nisan 2017'de Lefkoşa'da yapılacak ve bu yarışmada birinci gelecek grup, Türkiye'de düzenlenecek 20. Vodafone Freezone Müzik Yarışması’na katılma hakkı kazanacak” denmişti.


‘Liselerarası Müzik Yarışması’nda daha önce Türkiye’deki finale katılarak ülkemizi temsil eden liseli gençler, bu yıl, bu önemli heyecandan da mahrum kalıyor. Ancak bu yönde bir bilgilendirme yok! Kıbrıs’ın kuzeyinde Eğitim Bakanlığı ile Telsim’in organize ettiği yarışmanın Türkiye sponsoru değişince, gençlerin, büyük finalde yarışma düşü de ‘sessiz sedasız’ ortadan kalktı.

Eğitim Bakanı Özdemir Berova, protokol töreninde, “öğrencilerin yurtdışına açılmasını sağlayan yarışmanın” devamını dilemişti.

Son durum için ‘resmi’ açıklama yok

Yarışmayla ilgili Telsim’in web sitesindeki güncel açıklamada “Türkiye’de temsiliyet” yer almıyor.
Telsim’in web sayfasındaki açıklama şöyle:
“Telsim’in Millli Eğitim ve Kültür Bakanlığı iş birliğiyle düzenlediği Freezone 5. Liselerarası Müzik Yarışması’nın başvuruları tamamlandı. 17 liseden 22 grup final heyecanı yaşayacak. ‘İçindeki Yeteneği Keşfet’ sloganı ile yapılacak olan bu yılki yarışmaya, katılacak olan gruplar çalışmalarına başladılar. Yarışmada, icra, orkestra, kız solist, erkek solist, enstrüman ve sahne performansı olmak üzere toplam altı kategoride ödüller verilecek.” 
Açıklamada, “geçmiş yıllarda Türkiye’de temsiliyet olduğu” belirtilse de, bu sene için herhangi bir bilgilendirme yer almıyor.
Eğitim Bakanlığı yetkilileri ise bu yılki yarışmada, kazanan grupların, Türkiye’de bazı organizasyonlara katılabileceğini söylemekle yetiniyor.
Türkiye’deki yarışmanın finali Bursa, Ankara ve İzmir elemeleri sonrasında 22 Nisan'da İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilecek.
Geçtiğimiz yıl, Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Orkestrası, İstanbul’da gerçekleşen Vodafone Freezone 19. Liselerarası Müzik Yarışması’nda ülkemizi temsil etmişti.

Bu haber toplam 2885 defa okunmuştur
Etiketler : , ,